Lev i lyset!

Kristne bør ta’ et opgør med sort arbejdeI en undersøgelse, analyseinstituttet Sonar har foretaget for Søndagsavisen, fremgår det, at ca. halvdelen af danskerne synes, at sort arbejde er helt i orden.
Det er der i og for sig ikke noget underligt i – for de fleste handler livet jo om at skrabe så meget til sig som muligt. Kald det materialisme, kapitalisme, egoisme, eller hvad du vil.
Men hvad med os, der kalder os kristne? Synes vi, det er ok at få udført arbejde ”uden regning”? Er der ting, vi ”glemmer” at skrive på vores selvangivelse?
Ja, det er jo fristende nok: Jeg er glad, håndværkeren er glad. Den eneste, der bliver snydt, er staten, og de tager sig jo godt betalt i forvejen.
I Bibelen siger Jesus: Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene og ringeagte den anden. I kan ikke tjene både Gud og mammon. Matt 6,24.
Tjener vi Gud? Eller er vores øverste gud pengene? Er sort arbejde ok, hvis det ellers er ”for dyrt”?
Er du i tvivl, så stil dig selv følgende prøver:
1. Jesus-prøven: Spørg Gud, om det arbejde, du laver for andre, eller andre laver for dig, er ok for ham. Bed, læs i Bibelen og lyt. What Would Jesus Do? Hvad ville Jesus gøre? Er Jesus din herre, eller er det pengene?
2. Avis-prøven: Tåler alt det, du foretager dig økonomisk, at blive offentliggjort? Skal vi skrive en artikel om dit arbejde her i Udfordringen? Tåler din selvangivelse at blive offentliggjort i din lokal-avis? Eller i dit menighedsblad?
Bestod du prøven? Hvis ikke, så kan det være, at der er noget, du skal ændre.
Der er ingen vej udenom: Alle skal underordne sig under de myndigheder, som står over dem, for der findes ingen myndighed, som ikke er fra Gud, og de, som findes, er forordnet af Gud. Rom 13,1.
I virkeligheden skyldes sort arbejde mangel på tro. Når Jesus her siger, vi ikke skal bekymre os, Matt 6,25, hvorfor så lade pengene bestemme?
Lev i lyset og erfar, at Guds velsignelser er bedre end mammons!