Stop op!

Når jeg læser programmerne til denne sommers lejre igennem, er det indlysende at årets „trend“ er fordybelse, meditation og stilhed.
Jeg tror ikke, det kun er et modefænomen, men snarere et modsvar på den travlhed, vi møder i hverdagen – både i og uden for kirken. Vi lever i en tid, hvor ord som udbrændthed, stress, depressionsangst, forventningspres er ord, vi hører næsten dagligt. Nye bøger om at møde andres forventninger, at tage tid til sig selv osv. dukker også op i en lind strøm.
„Jesus is the answer“ – Jesus er svaret – er tit blevet brugt som en tom kliché, men Jesus er virkelig svaret på tidens stressede liv.
Det glæder mig at kirken i Danmark giver plads til Jesu svar. At det er gået op for os, hvilken hemmelighed, der ligger i samværet med Jesus. Jesus siger: – Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile, Matt. 11,28.
Hos Jesus er der hvile, men den kommer ikke automatisk. Læg mærke til at Jesus siger „kom“ – vi må selv gøre noget. Derfor er det godt at gøre plads til stilhed og fordybelse, Guds nærvær, „Drik dybt af Ånden“, Thomasgudstjenester eller hvilket tilbud de forskellige sommerlejre nu har.
Som så meget andet på en sommerlejr er det vigtigt, at det vi oplever dér, ikke kun bliver et „trip“, mens vi er der, men at vi tager det med og bruger det i vores dagligdag. Så hvorfor ikke starte i dag?
Lav dit eget „sakristi“ derhjemme. Hæng et kors op, tænd et lys, eller hvad der nu giver dig ro i sindet. Tag dig tid til bare at være i Jesu nærvær. Der kan du være uden forventningspres.
Hvis du synes, at det med meditation, bedekranse, blid lovsangsmusik bare er for meget, så tag lige og prøv det! Så vil du se, hvorfor det er så „trendy“! Det er nemlig ingen mode, men en livsbetingelse.
Ikke blot dit forhold til Gud vil blive beriget, men også hele din dagligdag. Ikke underligt at alle „kæmper“ i Guds rige bruger mange timer i bøn og samvær med Gud – hver dag!
Hvis ikke vi henter vores kraft hos Gud, vil vores aktiviteter hurtigt føre til alskens dårligdomme. Det handler ikke om, hvor meget eller hvor lidt vi præsterer i Guds rige – men om at leve i et intimt forhold med Livets Kilde!
God stilletid!