‘Gud vil gerne i kontakt med teenagerne’

Steen og Lise Mathiesen, der leder Kings Kids i Danmark, ønsker at give børn og teenagere smag for at være i Guds nærværKings Kids i Danmark intensiverer arbejdet for at sætte danske teenagere i brand for Jesus.

Lise og Steen Mathiesen ønsker at børn og teenagere må få et nært forhold til Gud.

I år blev der for første gang holdt lejr i påsken, og i den kommende weekend holder Kings Kids partnermiddag for at give visionen videre til en bredere kreds af støttepartnere og forbedere.
Mange forbinder Kings Kids, med dans, drama og gadeevangelisation. Men det er langt mere end det.
Steen og Lise Mathiesen, som leder Kings Kids i Danmark, føler et kald fra Gud til at bringe danske teenagere „ind i Guds nærvær, så de kan få smag for livet med Jesus allerede som helt unge.“
Det sker uden nogen form for lønindtægt. Kings Kids, der er en del af Ungdom Med Opgave, fungerer udelukkende ved frivillige medarbejdere, og Steen og Lise har valgt at bruge al deres tid på dette arbejde.

Gud er trofast

Hvordan kan det lade sig gøre økonomisk?
– Vi bliver støttet af vores vennekreds, men det rækker ikke altid, så ofte er der brug for, at der sker et mirakel – og det gør der. Man kan stole på Gud, smiler Steen.
Hvorfor har I valgt at forlade de trygge rammer med job, fast indtægt og eget hus?
– Fordi Jesus har kaldet os til det, kommer det uden tøven fra den ældste datter, 11-årige Joy.
Men hvad synes du egentlig om, at leve på denne måde?
– Det er fint nok, men nogle gange ville det være dejligt bare at kunne gå ud og købe det, man har lyst til, indrømmer Joy. – Men Gud er trofast, for når jeg så får noget af det, jeg gerne vil have, så får jeg altid en masse.
Joy hentyder til de genbrugsposer med tøj, som familien af og til får. Og selv om budgettet er stramt, er det ikke det væsentligste for familien. Udover Lise, Steen og Joy, består den af Jacob på 10 år samt Emma på 5 år. De bor i et lejet hus tæt ved UMO’s base i Sjellebro ved Randers.

Visionen

– Gud gav os et billede, siger Lise. – Vi skulle skabe rammerne, altså holde lejre, og så bede Guds Ånd komme, og så ville han gøre resten. Og det må man sige, at han gør.
I har flere år i træk lavet lejr i efterårsferien – hvorfor nu også en påskelejr?
– Jo mere jo bedre, siger Steen. – Altså når det er Jesus, de unge møder. Derfor vil vi gerne lave flere muligheder for, at unge kan vokse og lære at leve med Gud.
I vil gerne bringe teenagerne ind i Guds nærvær – det lyder så simpelt. Man kan vel ikke kommandere med Gud?
– Gud vil SÅ gerne i kontakt med „teens“, understreger Lise. – Og de har et stort behov midt i teenagekrisen, hvor man skal finde sig selv.
Altså, det eneste vi gør, er at lave en dejlig lovsangsstund, hvor teenagerne åbner sig for Gud, og så siger vi: „Kom Hellige Ånd“. Og så begynder der at ske ting. Det er SÅ fedt, for man kan ikke rose sig selv, men kun ophøje vor Far i himmelen.
Vidnesbyrd fra teenagere, som har været med på nogle af lejrene, bekræfter:
– Onsdag aften var bare så stærk. Vi var 5 personer eller lidt flere, der bare stod og råbte, bad, græd og sang for Gud. Bagefter var jeg bare så glad og der var noget der rykkede i åndeverdenen. Det var så stærkt.

Teenagere samlet i „aktionsgrupper“ – de er vilde med at studere, hvad Gud siger i Bibelen.

Sammen på tværs

I Kings Kids deler man ikke børnene op i aldersgrupper, men prøver tværtimod at få generationerne til at komme sammen og lære af hinanden.
På lejrene deles deltagerne op i familiegrupper, hvor f.eks. bedsteforældre kan være ledere af gruppen, og de større børn tager sig af de mindre og læser godnathistorier for dem.
Tilsvarende udnævnes et par af de ældre teenagere, en dreng og en pige, til ledere for hhv. familiegruppens drenge og piger i såkaldte „aktionsgrupper“, som bl.a. samles om bibelstudier.
Hvad er det centrale i Kings Kids-konceptet?
– At kende Gud og gøre ham kendt. At tilbede Gud for den, han er, og ikke for det, han gør. At lære Gud at kende i en ung alder, respektere ham og adlyde ham. At høre hans stemme og leve et helligt liv, forklarer Steen.
Er teenagere ansvarlige nok til at fungere som „juniorledere“?
– Absolut, hvis de ønsker at gå med Gud og ære ham i alt, hvad de gør. Vi lærer dem stille og roligt ansvar ved at gøre dem til aktionsgruppeledere, så de vænner sig til det. Vi er i nærheden af dem, så de kan spørge. Derved er vi også sikre på, at de ikke kommer til at kede sig, hvilket tit er et problem i ungdomsarbejde, siger Steen.
Hvordan reagerer de på at få ansvar?
– Modent. Vi starter en lejr eller tur med at have en samling med dem og fortæller dem, at Guds rige har brug for modne og brændende „teens“, der kan hjælpe, og hvis de vil se vækkelse, må de vænne sig til at arbejde for Gud, siger Steen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forelsket i Jesus

Du ser ud til at nyde rollen som leder for disse børn i fulde drag. Hvad giver det dig?
– Jeg elsker at se andre berørt af Guds nærvær, for det er så ægte og det skaber et had til synden, som ødelægger alt, understreger Steen.
– Jeg elsker at se unge blive forelskede i Jesus i stedet for at indgå i de kedelige statistikker i Danmark, hvor 17 pct. mellem 12 og 15 år tænker på at begå selvmord, og alle 14 til 16-årige drenge ser 30 min. porno hver dag i gennemsnit. Jeg elsker også at lede andre i evangelisation, og når unge er blevet berørt af Gud, er de et fantastisk vidnesbyrd for ham.
– Det giver mig først og fremmest en fornemmelse for Guds hjerte for børnene, tilføjer Lise.
– Dernæst en stor nød for at nå ud til disse børn og teenagere.
Rigtig mange børn lider i Danmark i dag, fordi deres mor og far begge har fuldtidsjobs, fritidsinteresser, kirke og meget andet. Børnene er efterladt med sig selv og en mobiltelefon. De bliver også kaldt Mobil-generationen. Vi giver dem et forum, hvor de får lov til at møde den levende Gud og frelser.

Partnermiddag

Steen og Lise vil gerne dele deres vision med flere, og derfor holder Kings Kids lørdag d. 24. april for første gang „partnermiddag“ på UMO-basen for alle interesserede.
– Vi vil gerne invitere flere til at være partnere med os i denne vigtige tjeneste, for det er ikke noget, vi kan trække alene, siger Steen. – Så jo flere, der står sammen med os, jo mere kan vi klare. Vi håber også, at flere vil hjælpe os med vores månedlige udgifter.
Hvilke resultater forventer I?
– Vi forventer, at Gud bliver ved med at fylde unge mennesker med sin ånd, og at de ved, hvem de tror på, når de bliver ældre. Vi vil se masser af unge møde Gud og lære at være et vidne. Vi vil se masser af evangelisation på gaderne i Danmark, hvor mennesker, som ikke kender Gud, virkelig møder ham, fordi vi gør det i Helligåndens kraft, slutter Steen.