Filmen „The Passion“ vises i islamiske lande

Mel Gibsons omdiskuterede film på plakaten, fordi den er „antisemitisk“Af Helle Kristensen

Da muslimske ledere i Mellemøsten hørte, at Mel Gibsons film, „The Passion of the Christ“, blev anklaget for at være antisemitisk, valgte flere at vise den i biograferne. Det fortæller anonyme kristne „missionærer“ fra Qatar og Kuwait til nyhedsbrevet „Prayer News Alert“.

Muslimer tror traditionelt ikke på, at Jesus døde på korset (Foto: Icon Distributions Inc.)

Qatar: Muslimer græd
De kristne var i en stemning af eufori, da „The Passion“ for nylig blev vist i biograferne i Qatar. Tidligere har de lokale kristne kun kunnet vise Jesus-film på arabisk til nogle få personer i dybeste hemmelighed, og kun i private stuer. På de to korte timer, en filmforevisning varer, hører flere qatarere det kristne budskab, end missionærer vil kunne nå over mange år.
De arabiske undertekster var direkte oversat, og der var ingen censur. Filmen fik lov til at blive vist fuldstændig, som Mel Gibson lavede den, dvs. uden at skjule noget, muslimer traditionelt ikke vil bryde sig om.
– Muslimerne i Qatar er stærkt berørt, fortæller de anonyme rapporter. – Mens filmen blev vist, reagerede mange med gisp, gråd og fuldkommen afsky over for den brutalitet, Jesus måtte se i øjnene.
– Selv om muslimerne ønsker at se filmen, fordi de tror, den er anti-jødisk, bruger Gud filmen til at viderebringe evangeliet til muslimerne. Budskabet om at elske sine fjender og det, at Jesus bad for sine morderes tilgivelse, mens han hang på korset, ramte de muslimske biografgængere meget hårdt.

Kuwait: Efterspørger arabiske bibler

Også i Kuwait har filmen kørt i nogen tid, og den er så populær, at man har måttet aflyse mange andre film for at kunne vise „The Passion“ i alle biografernes sale, melder missionærrapporter.
– Timingen er utroligt god, fortæller en „missionær“ i Kuwait. Folk bliver nysgerrige omkring Jesus og kristendommen. Kristne får mange spørgsmål og henvendelser fra lokale, der ønsker Bibelen på arabisk.
Der har været mange artikler om filmen i flere store aviser i Kuwait – alle positive og overraskende tavse om, at muslimer traditionelt ikke tror, Jesus døde på korset.
Også saudi arabere får nu mulighed for at se filmen, dog gennem piratkopier importeret fra Kuwait.