Passion og praksis:
Målrettethed bør erstatte magelighed

125 ledere fra Missionsforbundet var i weekenden samlet til seminar i KoldingAf Gunni Bjørsted

David Beer

Mageligheden blev udfordret, da den engelske baptistpræs David Beer underviste en del af menighedslederne i Missionsforbundet.

I en af seminarets korte pauser traf jeg nogle af medlemmerne af menighedsrådet i Missionskirken i Osted. De brugte pausen til at snakke videre og bearbejde, hvad de hørte.

Det er jo alvor!

– Ja, det skal blive selve vores puls, at vi vil have mennesker med til Himlen, hvis vi skal have nogen mening som kirke, udbrød formanden John Haugegaard.
– Det er jo alvor! supplerede Henriette Jensen. Sådan kan enkle fakta, som kristne godt ved, pludselig bane sig vej dybere ned end nogensinde før og forny motivationen.
Netop alvoren, passionen og så ganske enkelt at gøre det, vi siger, vi tror, var nerven i weekendens kursus, som ikke bød på enkle genveje eller smarte løsninger. Som Simon Hoel Mortensen, 21-årig ungdomsleder fra Bethaniakirken i Tylstrup, sagde:
– Jeg er ganske enkelt blevet mindet om det, Jesus har lært os. Og jeg har fået genopfrisket betydningen af sunde, balancerede kirker. Ikke mindst skal der altid være mulighed for sjælesorg og at tage sig af hinanden i små-grupper.

En fælles, åndelig rejse

Seminaret bød på en grundig introduktion til de såkaldte „40 målrettede dage“, som går ud på, at så mange som muligt i en kirke tager på en åndelig rejse sammen med daglig læsning af et kapitel i Rick


Artiklen fortsætter efter annoncen:Montage fra kirke, Frinton Free Church i Essex

Warrens bog „Det målrettede liv“ (med de bibelsteder, som det indbefatter), ugentlig deltagelse i en smågruppe, hvor de samme temaer bearbejdes, og endelig deltagelse i søndagsgudstjenesterne, som på kreative måder giver yderligere vejledning til rejsen.

40 målrettede dage

Fire kirker er allerede ved at forberede „40 målrettede dage“
Historierne er mange og overvældende om frugterne af „40 målrettede dage“. Som danskere og missions-forbundere er vi rigtig gode til ikke at lade os dupere af den slags! Men oplægget lyder godt og realistisk, og foreløbig fire kirker er i fuld gang med at forberede deres rejse, som kommer til at foregå d. 2. januar til d. 13. februar 2005. De fire kirker er Baptistkirken i Pandrup og Birkelse, Baptistkirken i Øster-Vrå og Tårs, samt Bethaniakirken i Tylstrup (Misionsforbundet) og Bethaniakirken i Aalborg (Missionsforbundet). Det kommer lige i rette tid til at følge op på efterårets „Danmark til middag“ – fremstød og de følgende Alpha-kurser, pointerer Aalborg-præsten, John Nielsen.
Alle er inviteret til informationsmøde lørdag d. 5. Juni kl. 13-17 i Bethaniakirken i Aalborg.