Nye Børne-Bibel-tilbud

Med en meget stor bog og seks meget små bøger er der givet nye og gode muligheder for af formidle Bibelen og evangeliet for børnLohses Forlag er netop nu på banen med nye Børne-Bibel-tilbud i form af Jesus-serien med seks minibøger med bibelske beretninger og Børnenes Billed-Bibel.Børnenes Billed-Bibel er meget indbydende. En flot tegneserie med udvidet tekstafsnit, der formidler 18 tekster fra GT og 22 fra NT. Udvalget er velvalgt og historierne godt fortalt. De holder sig godt til Bibelens beretninger, men den korte form gør, at der opstår mangler – også i de beretninger, der fortælles, f.eks. fortælles der om udgangen fra Ægypten uden at berøre indstiftelsen af den jødiske påske, og i fortællingen om Josef er far Jakobs og brødrenes flytning til Ægypten kogt ned til nogle få linier.
Sproget er letforståeligt og let at formidle til børn. Tegningerne er meget levende og sprudlende. Børn vil elske at gå på opdagelse i tegningernes detaljerigdom. Desværre har bogen for mange skønhedsfejl, der kunne være rettet ved bed-re korrekturlæsning: stavefejl, manglende ord, ord der dukker umotiveret op og fejl i opsætning. Det er synd, for det skæmmer en ellers virkelig god børne-bibel. Men trods disse fejl – der bør rettes ved genoptryk – kan jeg varmt anbefale denne dejlige børne-billed-bibel.
Jesus-serien med 6 miniature-bøger med bibelske beretninger fascinerede mig i første omgang. Meget enkel tekst, klassiske, rene tegninger. Bøgerne signalerer småbørn, som ikke kan læse. De skal altså formidles af en voksen. Bøgerne er så små, at tommelfingeren let kommer i vejen for billede og tekst, og børnene vil have svært ved at se med. Så egentlig havde jeg svært ved at se formålet med dem, indtil min svigerdatter sagde: Børn vil elske at få dem som præmie i søndagsskolen eller i bibelklubben – og her vil der måske være et marked for dem.

Felicity Henderson:
Børnenes Billed-Bibel
126 sider, 148 kr
Lohse

Jesus-serien (seks små bibelbøger)
Pr. stk.: 12 sider, 12 kr
Lohse