OM købte skib for 25 millioner

Stor færøsk færge med plads til 550 passagerer skal fremover være missionsskibMenneskeligt set var det ikke muligt for Operation Mission (OM) at købe det færøske skib Norrona I. Ejerne var blevet enige om at sælge til en anden køber. Men mandag eftermiddag faldt handlen for 25 mio. kr. på plads.– Vi var stadig overbeviste om, at det var Guds skib til OM, udtaler OM Ships’ administrerende direktør Bernd Gulker. – Så skete der fredag den 26. marts det mirakuløse, at denne køber ikke kunne overholde deadline for underskrivelse af kontrakten.
OM var straks under pres for at give et bud. I strid med almindelig forretningspolitik meddelte OM Ships de færøske ejere, Smyril Line, at de ville holde en bededag mandag den 29. marts, før der kunne blive tale om at underskrive en kontrakt.
Hundredtusinder af kristne i mere end 85 lande bad for købet af OM’s nye skib. Mandag eftermiddag kl. 17.15 blev der så efter en kort bøn på OM Ships’ hovedkvarter i Tyskland underskrevet en godkendel-sesaftale for købet af Norrona I til en pris af 3,6 mio. euro. Norrona I vil dermed blive til „LOGOS HOPE“!

En million besøgende

– Underskrivelsen er en kulmination af to års planlægning om en erstatning for vores gamle skib LOGOS II, fortæller den australske leder af LOGOS HOPE-projektet, Lloyd Nicholas. – Med mere end én million besøgende hvert år på OM-skibe kan LOGOS II simpelthen ikke opfylde de krav, vi dagligt støder på i havnebyer verden over. Nogle af vore aktiviteter er AIDS/HIV-seminarer om bord og teams fra skibet på besøg i fængsler og på skoler og børnehjem.
I de sidste 30 år har Norrona I, en 12.000 tons færge, sejlet i rutefart fra Danmark til Færøerne, Island og Norge. OM Ships planlægger at søsætte LOGOS HOPE i sommeren 2005 efter en større ombygning for at udruste det til den nye rolle, hvorfor skibet vil være på værft de næste par måneder.

Flydende boghandel

Konference-faciliteterne ombord vil blive forsynet med det mest avancerede udstyr med plads til 550 mennesker. Den netop indrettede boghandel vil blive den største flydende boghandel i verden. Den danske OM-leder, Bitten Schriver, siger:
– Vi er helt overvældede over den gavmildhed, vi har mødt hos folk kloden over. Af det totale LOGOS HOPE-budget er de 60 pct. allerede kommet ind, og for at fuldføre projektet kræves yderligere 8,7 mio. euro og mange frimodige skridt på troens vej.