Tak til Neerskov!

Jeg tror, vi var mange, der blev lidt fornærmet og skuffet, da H. K. Neerskov for et par uger siden skrev sit indlæg om Kristendemokraterne og vores formand.
Skuffelsen skyldes for mit eget vedkommende, at jeg var uklar på, hvad der var Neerskovs ærinde. Det var jo tydeligt for enhver, at han ikke var tilfreds med det, han troede var partiets udmeldinger omkring fremtidigt regeringssamarbejde ligesom han frygter at muslimer får indflydelse på Kristendemokraternes politik i Danmark.
Neerskov fortjener tak for at have bragt disse vigtige emner på banen – for det er på ingen måde uvæsentlige emner. Det har så afgjort stor betydning om Danmark i fremtiden skal ledes af en borgerlig eller en socialdemokratisk domineret regering. Og en analyse af forholdene gør ikke valget nemt! Hvem kan støtte en borgerlig regering, der f.eks. har travlt med at dele penge ud til os, der i forvejen har rigeligt, mens den på samme tid skærer ned i bistanden til Verdens fattigste? Og hvem kan støtte en socialdemokratisk ledet regering, der f.eks. råber højt om palæstinensernes menneskerettigheder, mens den samtidig kæmper imod friheden på arbejdsmarkedet? Disse få eksempler (og der kunne gives mange flere) illustrerer Kristendemokraternes dilemma, når der tales om regeringsstøtte til den ene eller den anden fløj. Det er et valg mellem pest og kolera – uanset hvad vi vælger, så bliver vi besmittet.
Derfor er det efter min mening et klogt valg at sige, at vi vil støtte dem, der vil være med til at gennemføre mest af vores politik.
Når det kommer til spørgsmålet omkring muslimers mulige indflydelse på Kristendemokraterne, så er det vel mest af alt et hypotetisk spørgsmål. Meldingen om at alle – også muslimer – kan være medlem af partiet er hverken ny – eller specifik for Kristendemokraterne. Hvis vi mener det alvorligt, at vi er et parti og ikke en menighed, så må det nødvendigvis være sådan i et demokratisk fællesskab, at enhver kan være medlem, hvis man kan gå ind for partiets politik – uanset religion, hudfarve osv. Men der er nu et langt stykke vej herfra og til den situation, hvor f.eks. muslimer får indflydelse på Kristendemokraterne. Jeg kunne godt ønske mig, at Neerskov selv kommer på banen og melder klart ud om, hvor han står. Når alt kommer til alt, tror jeg ikke afstanden er så stor. Og da på ingen måde større end til O, V eller C. (fork.)

Af folketingskandidat og HB-medlem
Henning Bech-Larsen,
Kristendemokraterne,
Kampesmose 42, Christiansfeld