En have så skøn, jeg fik i løn…

Jeg kaster et blik mod havelågen. Der står du og kikker længselsfuldt ind. Jeg tænker ganske lidt over det. Skal jeg invitere dig ind for at kikke på. Det gør jeg. Det er min sidste tur gennem haven i dag. Det er tid til at falde til ro. Snart nærmer natten sig. En dag er gået til ende. Jeg åbner lågen og inviterer ind. Jeg fortæller som sandt er: Det er den sidste runde i dag. Du nikker forstående og ganske stille slår vi følge på vej til min blomstereng. Umiddelbart grønt så langt øjet rækker. Vi siger ikke noget. Vi bare mærker og føler os frem – dufte af alle slags slår os i møde og nu høres også aftenens sidste lyde. Vi hører bækken sagte klukken. Vi kommer nærmere. Får øje på geden og bukken, og i vandet kan vi se en fisk, der er ved at gyde.
På min eng står et træ, hvor under jeg altid kan finde skygge. Her kan jeg rigtig sidde i hygge. Jeg inviterer dig til at blive natten over, for at opleve solen og lysets kommen og en tidlig gennemgang af havens snørklede stier.
Herom senere.

Ib Christensen
Læssøegade 6
6000 Kolding