Kristent tv ændrede Mikkels liv

Mikkel havde uden overdrivelse set hundredvis af tv-udsendelser i ”TV. Helsingør”, før han fulgte opfordringen fra tv-prædikanten om at ringe. I dag er han sat fri fra et hashmisbrug, der har stavnsbundet ham i tyve år.I slutningen af 2003 tog en lidt nervøs Mikkel Thomsen sin mobiltelefon og ringede 28 70 88 27.I den anden ende af røret var Erling Ilsøe Nielsen, der bad for den 35-årig misbruger.
I dag er Mikkel Thomsen både hash og cigaretter kvit og han har givet sit liv til Jesus Kristus.
– Det var virkelig et stort skridt for mig, at ringe og bede en fremmed person bede for mig. En ting er at ligge hjemme på sofaen og se tv-udsendelserne, noget helt andet er at ringe. Men jeg tog mod til mig, og det er jeg taknemmelig for i dag, fortæller Mikkel Thomsen, der ikke har haft et let voksenliv.
– Allerede som 15-årige begyndte jeg at ryge hash. Det udviklede sig til et virkeligt misbrug. Jeg har kæmpet og kæmpet for at blive fri, men hver gang er jeg faldet tilbage. Det har ødelagt så meget i mit liv, fortæller Mikkel, der aldrig rigtig har kunnet passe et arbejde eller en uddannelsesplads.
– Man bliver ansvarsløs og ligeglad. I perioder har jeg heller ikke set min datter og har ikke haft kontakt med resten af min familie, fortæller han.

En kærlig Gud

Mikkel Thomsen havde næsten set ”TV. Helsingør” i et helt år, inden han ringede til Erling Ilsøe Nielsen med sine mange problemer.
– Jeg blev mere og mere grebet af det, jeg så. Jeg var arbejdsløs, så jeg havde masser af tid. Jeg så et par timer inden jeg gik i seng og fortsatte om morgenen til kl. 15.30 måned efter måned.
– Jeg hørte om en kærlig Gud, der elsker mennesker. Om Bibelens løfter om frihed og et evigt liv, siger Mikkel Thomsen, der i årevis havde prøvet at finde lykken ved at interessere sig for Ufoer, Østens religioner og new-age. Men lige lidt hjalp det.

Første møde med Gud

Mikkel ringede til Erling Ilsøe Nielsen flere gange. Tredje og sidste gang blev han inviteret op i studiet og de to talte sammen en time.
Mikkel var interesseret i det tekniske, så Erling tilbød ham at tage med ud til en tv-optagelse af et møde i Helsinge.
– Dér fik jeg mit første virkelige møde med Gud. Jeg gik op til forbøn. Jeg rystede over hele kroppen af Guds kraft. Jeg følte det brændte og brusede inde i mig. Jeg havde aldrig prøvet noget sådan. Umiddelbart begyndte jeg bare at takke Jesus og tænkte: Der må altså være noget om snakken.
I dag går Mikkel på Alpha kursus i Apostolsk kirke i Helsingør, hvor han har meldt sig ind. Han er med i et lovsangsband og i kirkens café arbejde. Han har kort sagt mere end nok at gøre.
– Før var jeg ensom og havde ellers kun dårlige kammerater. Jeg har sagt farvel til dem og fortalt, at jeg er blevet kristen.

Den rette vej

Mikkel Thomsen får bistandshjælp, men har fået lov til af kommunen at arbejde fast i Tv-studiet i ”TV. Helsingør”.
– Jeg vil gerne fortsætte med at arbejde her. Det tekniske interesserer mig, og det gør udsendelserne i allerhøjeste grad også, beretter en glad Mikkel Thomsen, der med en ekstra begejstring i stemmen fortæller, at hans datter på 13 år, som bor hos sin mor, også har taget imod Jesus.
– Men resten af min familie er stor modstander af kristendom og tror, at jeg er havnet i en sekt.
Men jeg ved, at jeg har fundet min vej nu, og jeg overgiver mig mere og mere til Jesus, slutter han.