Sludder og løgn

Forleden blev jeg ringet op af en indremissionsk fisker, som havde købt en bog på bogudsalg om den katolske spanske orden, Opus Dei. Ifølge bogen var det en kriminel og farlig organisation. Men det værste var, at den spanske forfatter i bogen havde et afsnit om Danmark. Uden nogen dokumentation påstår han, at Forlaget Scandinavia / Udfordringen er en propaganda-central for Opus Dei.
Naturligvis er det ikke sandt. Vi har aldrig på noget tidspunkt haft noget som helst med denne orden at gøre. Tværtimod har vi bragt en kritisk helsides artikel om ordenen fra en dansk journalist, der opholdt sig i Spanien.
Nå, jeg skaffede bogen hjem og kan se, at forfatteren hele bogen igennem fremsætter vidtløftige påstande. F.eks. beskyldes en uskyldig trykker i Viborg for at stå i ledtog med den forbryderiske organisation, blot fordi han har trykt en katolsk bog. Og den svenske „propaganda-central“ skulle åbenbart befinde sig på Tunnelbanestationen og Medborgerpladsen i Stockholm. – Godaw mand økseskaft!
Ethvert seriøst forlag ville naturligvis betakke sig for et sådant udokumenteret makværk med alle dets paranoide konspirationsteorier. Forfatteren burde under behandling.
Søger man på Oplysningen om forlaget, Falkenlöwe, kan de ikke finde det. På internettet omtales det kun i forbindelse med en bog om påståede kendte bøsser i historien, og forlaget kaldes „verdens første forlag for bøsser og lesbiske“.
Forlæggeren er en journalist Michael Rütz. En ellers hyggelig fyr, som jeg engang lavede en artikel med om hans planer om en københavnsk aftenavis. Han var også ivrigt medlem af en middelalderlig loge, husker jeg. Men om hans forlag eller han selv fortsat eksisterer forbliver uvist, for han er ikke til at opstøve i nogen telefonbog eller Kraks Vejviser.
Imdlertid fik han i ‘96 dr. theol. Leif Grane til at skrive forord, hvilket fik min førnævnte fiskerven til at tvivle på, at jeg talte sandt. Grane er desværre død, så han ikke kan gøres ansvarlig for sin uansvarlige anbefaling af dette makværk Grane var „meget respekteret“ – især af dem, der hadede alt, som havde med den katolske kirke og frikirker at gøre. Han var en forbenet lutheraner, som stadig levede i reformationstiden og åbenbart var villig til at tro det værste om sine fjender. Flovt…
Uanset hvor usympatiske ens fjender er, og hvor gerne man vil tro det værste om dem, så husk Jesu ord om at være imod andre, som man ønsker, de skal være imod én selv.
Og tro ikke på alt det løgn, der står på tryk.