Kaj Munks hjem skal bevares

Kirkeminister Tove Fergo har netop fået en aftale i stand med Folketingets Finansudvalg om bevarelse af Vedersø Gl. Præstegård.

Vedersø Gl. Præstegård skal bevares til minde om Kaj Munk

Præstegården var hjem for digterpræsten Kaj Munk, indtil han blev henrettet af tyskerne i 1944. Nu skal den gamle præstegård bevares for eftertiden til minde om Kaj Munk.
Planen er, at en selvejende institution skal eje og drive præstegården med støtte fra Ringkøbing Amt og Ringkøbing Kommune. Oven i præstegården får den nye institution 1,5 mill. kr. som medgift. Pengene skal bruges til en tiltrængt istandsættelse af bygningerne.
Spørgsmålet er nu, om præstegården får lov at stå med de oprindelige møbler og inventar. Kaj Munks arvinge har nemlig endnu ikke solgt deres personlige arvegods fra barndomshjemmet.Ifølge sønnen Arne Munk er søskendeflokken dog indstillet på at sælge møblerne til det kommende museum.
KP/- ole