Salmebogen kåret som årets væsentligste bog

Den Danske Salmebog kom sidste år i handlen efter årtiers hårdt arbejde. Salmebogen er solgt i 450.000 eksemplarer og netop kåret som den væsentligste bog i 2003.Det er Forening for Boghaandværk, der står bag den nye kåring. Foreningen har ikke blot set på valget af salmer, men også på bogens funktion, æstetik og tekniske udførelse.
Kåringen som årets væsentligste bog tilskrives først og fremmest det høje oplag, men der falder også rosende ord om salmebogens layout. I motivationen hedder det bl.a:
„Det assymetriske layoutprincip giver en smuk helhed og gør det let at læse salmerne. Skriften Arnhem er en god, læselig skrift, og typografien i sin helhed er et kvalificeret eksempel på godt bogarbejde.“
Salmebogen og de andre kårede bøger er udstillet på Kunstindustrimuseet i København frem til den 13. juni.