Danske Kirkedage skal til Haderslev i 2007

Det dårlige vejr taget i betragtning er arrangørerne af Danske Kirkedage i Roskilde tilfredse med fremmødet i sidste weekendOmkring 1300 mennesker deltog i afslutningsgudstjenesten af kirkedagene i Roskilde Domkirke i søndags. Biskop Jan Lindhardt afrundede festgudstjenesten ved at give en vandringsstav videre til en repræsentant fra Haderslev Stift, der skal være vært for Danske Kirkedage 2007.
Organisatorisk formand for weekendens kirkedage, Inge Marie Nielsen, ser glad og optimistisk på Danske Kirkedages fremtid.
Der har ellers været kritiske ryster fremme, fordi de tværkirkelige dage i år var kogt ned til et weekend-arrangement og gjort til en kristendomsmesse med fokus på det danske kirkeliv uden internationalt tilsnit som tidligere.
– Vi har fundet en form, der er værd at arbejde videre med. Der var en glad og nysgerrig stemning blandt de besøgende. Deltagernes gode humør var meget livsbekræftende, så det har været hele sliddet og de mange arbejdstimer værd. Generelt har vi fået mange positive tilkendegivelser om kristendomsmessen, siger Inge Marie Nielsen til Udfordringen og oplyser, at 1200 mennesker besøgte selve kristendomsmessen, hvor af de 700 var tilmeldt i forvejen. En del lokale fra Roskilde kom på besøg.
– Der var interesse for det hele: foredrag, paneldebat, workshops, udstillingsstande og så videre. De besøgende repræsenterede alle aldersgrupper, siger Inge Marie Nielsen.
Der vil blive nedsat en forberedelseskomité for Danske Kirkedage 2007 i Haderslev med biskop Niels Henrik Arendt i spidsen.