Alverdens baptister i Sydkorea

Baptisternes Verdens Alliance (BWA) afholdt sit årlige rådsmøde den 26.-31. juli i Seoul. Generalsekretær Jan Kornholt deltog som repræsentant for baptister i Danmark sammen med flere end 300 andre baptistledere fra hele verden. Det oplyser BaptistKirken i sit nyhedsbrev.
Det store samtaleemne under rådsmødet var, at de amerikanske sydstatsbaptister (SBC) har meldt sig ud af BWA. Alle var enige om, at dette første rådsmøde uden deltagelse af ledere fra SBC var præget af en bedre stemning og en kærligere ånd end de seneste 10 års møder.
Der er ifølge Jan Kornholt nu skabt en større klarhed og fornyet enhed omkring BWA.
– SBC har truffet et forkert valg ved at gå enegang i verden, mens alle deltagere i dette rådsmøde er enige om at stå sammen i et mangfoldigt fællesskab af baptister i BWA.
Rådsmødet i Sydkorea blev orienteret om, at der i indeværende år er modtaget ekstraordinære gaver til BWA på et samlet beløb, der er større end den indtægtsnedgang, som SBC´s udmeldelse betyder.
Rådsmødet indstillede David Coffin, de engelske baptisters generalsekretær, til valg som BWA’s nye præsident. Valget finder sted under verdenskongressen næste sommer og gælder for de følgende fem år. BWA’s generalsekretær Denton Lotz er blevet ansat for endnu en femårig periode.
– jeli