Narko truer Sierra Leone

Våbnene tier, drabene er standset, og terroriseringen af civile er ophørt. Men narko truer nu med at ødelægge Sierra Leones fremtid.- Problemet antager efterhånden skræmmende proportioner. Hvis ikke det uophørligt og beslutsomt bliver tacklet, kan det muligvis ødelægge en hel generation af landets unge mennesker, siger landets eneste psykiater, Edward Nahim i hovedstaden Freetown, i Sudanmissionens nyhedsbrev.
– Omkring 90% af alle mentale tilfælde her i landet, som jeg har behandlet, er relateret til narkotikamisbrug. Det er alarmerende, fastslår han.
Borgerkrigen i Sierra Leone varede i 10 år fra 1992 til 2002 og var en brutal krig, hvor narkotika spillede en afgørende rolle. Børn helt ned til 10-års alderen blev tvunget til at deltage i krigen. De blev fyldt med narkotika og derefter sluppet løs på den civile befolkning for at begå oprørende grusomheder. En af rebelmilitserne (Rebel United Front) blev berygtet, fordi den amputerede befolkningens lemmer.
Narkomanerne er en stor gruppe, som består af tidligere rebelsoldater, gadebørn, arbejdsløse og vanrøgtede unge samt vagabonder. Af disse er flere end 65 pct. tidligere rebeller.
– jeli