Bispe-valgkamp er gået ind på Lolland-Falster

Selv om Lolland-Falsters biskop Holger Jepsen først forlader sit embede og går på pension i efteråret 2005, er kampen om bispesædet i Maribo allerede gået ind.Bejler til embedet er den lokale Maribo-provst Ole Opstrup, som har været præst i stiftet i 20 år og tilmed er formand for Kirkeligt Samfund på Lolland. Modkandidaten er provst Steen Skovsgaard fra Gellerup Kirke ved Århus, som til gengæld er landskendt for sit arbejde med at skabe dialog mellem kristne og muslimer i det indvandrertunge Gellerup Sogn.
Som traditionerne foreskriver, bakkes kandidaterne op af hver sin fløj i det kirkelige landskab. Ole Opstrup er den foretrukne blandt de fleste grundvigske, mens bl.a. de missionske bakker op om Steen Skovsgaard.
Valget af den nye biskop ventes at blive holdt i foråret 2005, og indsættelsen er planlagt til september næste år.
– ole