LEGO legat til børn

Medarbejderne i LEGO Company har netop uddelt det årlige jubilæumslegat til børn i vanskelige kår. Legatportionerne på i alt 267.000 kr. går til seks forskellige projekter i Egypten, Thailand, Vietnam, Indien, Nicaragua og Kenya.Det er 22. gang, at Medarbejdernes Jubilæumslegat bliver uddelt.
Berit Flindt Pedersen, legatbestyrelsesformand og fællestillidsrepræsentant, sagde fredag den 13. august ved overrækkelsen af diplomer og checks:
– Det er altid en stor glæde at uddele LEGO Medarbejdernes Jubilæumslegat. Bestyrelsen for legatet har i år valgt seks projekter blandt de 20 indstillinger. Seks projekter, hvor vi kan gøre en forskel i børnenes hverdag.
– Det er en tilbagevendende tradition, at vi uddeler legatet omkring den 13. august for at markere virksomhedens fødselsdag.”

Egypten

Landsbyen ”Garbage Village” i Egypten modtager 47.000 kr.
Pengene skal gå til indkøb af en minibus, så de handicappede børn i byen kan transporteres til og fra skole (se artiklen på side 12).

Thailand

Zion Kirken modtager 30.000 kr til AIDS Care i Thailand. Pengene skal gå til støtte af HIV/AIDS-ramte børns skolegang i Doi Law-området syd for Chiang Mai.

Vietnam

”Asia Harvest” modtager 40.000 kr til ”Project Smile” i Vietnam. Pengene skal gå til godt 100 operationer af børn med ganespalte eller hareskår.

Indien

Jytte og Tonny Lyngbirk modtager 40.000 kr til ”Lyngbirk Home” i Indien. Pengene skal gå til oprettelse af vuggestue og børnehave i forbindelse med ”Lyngbirk Home”.

Nicaragua

Organisationen ”Inhijambia Managua” modtager 70.000 kr. Pengene skal gå til køb af hus for gadepiger i Managua i Nicaragua.

Kenya

”New Life Girls House” i Kenya modtager 40.000 kr. Pengene skal gå til udvidelse af pigehjemmet i Nakuru i Kenya.

LEGO Medarbejdernes Jubilæumslegat blev indstiftet i 1982. Legatets midler stammer fra en indsamling blandt LEGO medarbejderne i Danmark. Legatkapitalen er løbende steget via bidrag – bl.a. fra familien Kirk Kristiansen – og er nu på 4,7 millioner kr.
Forslag til modtagere indsendes hvert år af danske LEGO medarbejdere. Afgørelsen om, hvem der skal modtage legatet, ligger hos de medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer i samråd med Edith Kirk Christiansen.
Henri


Artiklen fortsætter efter annoncen: