Luther langt om længe til Danmark

Det er næsten et år siden, filmen Luther trak fulde huse i bl.a. Tyskland og USA. Nu får også danske biografgængere mulighed for at se filmen om reformatoren Martin Luther.
Siden præmieren i oktober 2003 har tre mio. tyskere set filmen i biografen, og i april modtog filmen den kristne filmpris „Det gyldne kompas“.
Men trods den store interesse i udlandet har de danske filmopkøbere været skeptiske i forhold til det danske filmmarked. Derfor er udlægget også ganske forsigtigt, når filmen for første gang ruller over de danske biograflæreder den 22. oktober.
Seks kopier af filmen er hjemkøbt, og de vil i første omgang blive vist i landets største byer, København, Århus, Odense, Aalborg og Esbjerg.
Den første fremvisning på dansk grund fandt dog sted allerede i sidste weekend, hvor filmen var med på Copenhagen International Film Festival.
I forbindelse med Luther-filmen vil der blive udgivet særligt undervisningsmateriale til folkeskolen, ligesom der er planer om særlige forevisninger for lærere og præster, oplyser Den danske distributør United International Pictures.