Forældre må stå sammen om friskoler

– Uanset, hvor uenige og forskellige friskolerne i Danmark er, så er de nødt til at stå sammen og forsvare deres demokratiske ret til at eksistere. – Om man er forældre til et barn på en Tvind-skole eller på en kristen friskole er ligegyldigt i denne sammenhæng. Det er skolernes frihed til selv at vælge, der skal kæmpes for. Det behov bliver større og større, vurderer Vagn Wåhlin, docent ved Århus Universitet.
Vagn Wåhlin udtalte sig i sidste nummer af Udfordringen, men en del af artiklen kom ikke med.
Det er den tekst, vi her gengiver i artiklen.
Vagn Wåhlin mener, at der foregår en magtkamp, hvor kræfter i Undervisningsministeriet ønsker at centralisere magten. Men det er ikke i overensstemmelse med friskolelovgivningen:
– Det afgørende ved friskolesystemet er netop, at det offentlige ikke skal blande sig, men derimod give forældre ret til at sætte deres barn i en skole med livsholdninger, livssyn og livsværdier, fastslår han.
Solveig