Fornemt skulderklap til Projekt Øst-formand

Odenses borgmester Anker Boye overrakte i weekenden Socialministeriets pris
„Ildsjælen“ til Projekt Østs formand Ingo Larsen Lørdag den 14. august holdt den fynske nødhjælpsforening for gadebørn i Skt. Petersborg og Østeuropa, ”Projekt Øst”, sit årlige sommerstævne på centret i Odense. Stævnet var begunstiget af fint vejr. Omkring et halvt hundrede venner og støtter af foreningens arbejde var mødt op.

Projekt Østs formand Ingo Larsen blev i weekenden den 30. i rækken til at modtage Socialministeriets pris „Ildsjælen.“ Prisen blev overrakt af Odense-borgmester Anker Boye.

Efter en hyggelig fællesspisning med grillmad indledtes den ordinære generalforsamling, som altid afvikles i forbindelse med sommerstævnet.
Her havde man netop overstået de indledende punkter, da dirigenten, advokat Tage Gøttsche, midlertidigt suspenderede generalforsamlingen for at give plads for en helt uventet happening:

Borgmesterbesøg

Odenses borgmester Anker Boye dukkede pludselig op med et par mystiske genstande i hænderne.
Borgmesteren overtog nu mikrofonen og meddelte, at en kreds af venner havde indstillet foreningens formand Ingo Larsen til Socialministeriets pris ”Ildsjælen”.
Den består af kunstneren Jens Galschiøts statuette i bronze og Erik Meistrups smukke bog om denne kontroversielle kunstner, der blev berømt for sin statue ”Den indre svinehund” – den blev affødt af noget negativt, mens ”Ildsjælen” udtrykker en lysspredende kraft, der udretter noget godt for andre, sagde borgmesteren.
Indtil nu har 29 danske ildsjæle modtaget prisen. Ingo Larsen er nummer 30 i rækken.

Fra rig til fattig

– Socialministeriets tanke med prisen er at støtte de kræfter, der rækker en hånd fra de rige til de fattige gennem en social indsats, og det er jo netop, hvad der er formålet med Projekt ØST.
– Gennem alle årene har Ingo Larsen været den drivende kraft i arbejdet, som nu også omfatter Polen og andre østeuropæiske lande. Byen er glad for at være hjemsted for Projekt ØST og ønsker at udtrykke dette med denne pris, sagde Anker Boye.
Derefter overrakte borgmesteren under stort bifald prisen til formanden, som nu ganske uforberedt måtte frem og holde en takketale.

Vi fortsætter

Han var tydeligt bevæget og vidste ikke, om han skulle le eller græde, men det blev til et meget stort smil og en varm tak for denne store opmuntring og påskønnelse.
– Tusind tak, vi fortsætter ti år mere!, lød det bevæget fra formanden.
Samtidig fik Ingo Larsens hustru Eva en stor blomsterbuket som påskønnelse af sit initiativ til genbrugsbutikken og daglige ledelse af denne gennem flere år og naturligvis for sin støtte til Ingo.