Partiledere i fuld gang med at ødelægge Folkekirken

Lederne af Danmarks to største partier kappes om at støtte homoseksuelles ret til at blive viet i Folkekirken. Det er både utilstedeligt og dumt, mener Indre Missions FormandTusinder af bøsser og lesbiske kom med hujende tilråb, da en smilende statsminister Anders Fogh Rasmussen i weekenden modtog prisen som „Årets Laks“ på Rådhuspladsen i København.

Christian Poulsen frygter, at debatten om vielse af homoseksuelle også vil blusse op internt i kirken

Prisen blev overrakt af Landsforeningen af Bøsser og Lesbiske i forbindelse med de homoseksuelles parade i Københavns gader. Statsministeren fik angiveligt prisen som tak for, at han i januar som privatperson udtalte sin støtte til kirkelig vielse af homoseksuelle.
Og Anders Fogh Rasmussen havde knap forladt podiet på Rådhuspladsen, før også Socialdemokratiets leder Mogens Lykketoft måtte udtrykke sin støtte til de homoseksuelles sag.
Gennem en talsmand meddelte Mogens Lykketoft, at hvis socialdemokraterne kommer i regering, vil der blive fremsat lovforslag om, at den enkelte præst har ret til at vie homoseksuelle i kirken.
– Jeg håber nu, at Fogh føler sig forpligtet til at give de præster, der ønsker at vie homoseksuelle, mulighed for det, udtalte talsmanden på vegne af Lykketoft til Søndagsavisen.
Mens det politiske pres på Folkekirken tilsyneladende vokser, er der internt i kirken bred modstand mod den politiske indblanding.

Kirkens egen afgørelse

Kort efter Anders Fogh Rasmussens udtalelser i januar gennemførte Kristeligt Dagblad en rundspørge blandt 260 af landets folkekirkepræster. 89% af præsterne svarede, at det ikke er op til politikerne at afgøre spørgsmålet, og knap 60% af præsterne var selv imod kirkelig vielse af homoseksuelle.
Også Indre Missions formand Christian Poulsen, der er sognepræst i Snejbjerg tager kraftigt afstand fra de politiske udmeldinger.
– Det er både utilstedeligt og dumt. Hvis politikerne ønsker at ødelægge Folkekirken, skal de bare fortsætte, lyder det harmt fra IM-formanden.
– Det kan godt være, at Anders Fogh har fået en fisk for at svømme mod strømmen, men jeg er bange for, at han har svømmet mere med strømmen, end han selv tror, siger Christian Poulsen.

Debatten vil blusse op

Han vil ikke afvise, at det kan ende med, at et flertal i Folketinget trækker vielsen af de homoseksuelle ned over hovedet på Folkekirken som et lovkrav.
– Man kan kun håbe, at der stadig er et flertal i Folketinget, som mener, at kirken selv bør afgøre det spørgsmål.
– Men selvfølgelig har det stor vægt, når lederne af de to største partier udtaler sig. Vi slipper nok ikke for, at debatten om vielse af homoseksuelle blusser op igen med fornyet styrke, siger formanden.
På Indre Missions årsmøde i juni sagde Christian Poulsen i sin beretning, at hvis der indføres et kirkeligt vielsesritual for homoseksuelle par, så er Indre Mission ikke længere er en naturlig del af Folkekirken.