Roskilde festival, Folkekirkens Nødhjælp og Blå Kors

Det politiske og kirkelige højre raser, fordi Folkekirkens Nødhjælp havde opført en kopi af en stump af den såkaldte „beskyttelsesmur“, Israel er ved at opføre på palistinænsisk jord ved årets Roskilde Festival for således at udtrykke sympati for palistinænsernes sag. Jeg finder det godt, at en kirkelig organisation fortæller ungdommen, at en del af evangeliet er at tage parti for de svage, de fattige, de hvis land er stjålet, de der er bragt i en desperat situation. Imidlertid kunne jeg ønske mig, at også en anden kirkelig organisation vil være tilstede ved næste års Roskilde festival: Blå Kors, der jo arbejder med alkoholproblemer og antagelig har den fornødne kapicitet til at præsentere de alkoholdrikkende unge for et klart afholdsbudskab. Som evangeliet taler til mig, repræsenterer de to organisationer to væsenlige elementer i den kristne tro.
Henning Sørensen
Irisvej 17
8500 Grenå