Vækst i megakirke

Lakewood Church i Houston, Texas, startede i nedlagt supermarked i 1950. Siden 1999 er menigheden vokset fra 8.000 medlemmer til 30.000.- Jeg ønsker ikke, at det skal lyde arrogant, men jeg tror, at vi en dag vil have 100.000 mennesker i kirne på en weekend, siger kirkens pastor 40-årige Joel Osteen.
Hvis tingene fortsætter som de har gjort, skulle det ikke være urealistisk. I december 2003 flyttede menigheden ind i Compaq Center – en arena med plads til 16.000, der tidligere har været hjemmebane for Houston Rockets.
Joel Osteen overtog i 1999 ledelsen af kirken, efter at hans far og grundlægger af kirken, John Osteen, døde. På et år voksede medlemstallet til det dobbelte.
Kirken, der ligger i et fattigt kvarter i Houston består af en lige blanding af kaukasere, afro-amerikanere og spansktalende.
Sidste år blev kirken af magasinet „Forbes“ udnævnt til at være USA’s største megakirke.
-and