12 danske afholdshoteller

Pressen har alt for ofte kunnet berette om et afholdshotel, der desværre har fået spiritusbevilling. Lørdag den 11. september bragte TV 2 imidlertid et flot indslag fra afholds – og missionshotellet Stella Maris i Svendborg. Seerne blev præssenteret for såvel det unikke interiør samt for tilfredse og glade gæster. Stedets direktør, Bjarne Hvidberg, der oplyste at han selv er afholdsmand, præsenterede såvel Stella Maris som dets grundliggende holdning på bedst tænkelige måde.
TV 2 oplyste, at Stella Maris er vort lands eneste afholdshotel. Vist har „Kong Alkohol’ et fast greb i vort folk, men heldigvis er der i alt 12 afholdshoteller i vort land. Foruden Stella Maris er der de to missionshoteller i international topklasse i Københavns centrum: Hebron og Nebo. Dertil kommer de ni sømandshjem, der også meget gerne åbner deres døre for landkrabber. De følger alle med tiden, så de opfylder vor tids menneskers ønsker om høj service og komfort.
Det er mit livs højeste ønske, at dette dusin afholdshoteller må kunne bevares, så også kommende generationer må kunne få den helt specielle kulturoplevelse, som et ophold på et afholdshotel er.
Henning Sørensen
Irisvej 17
8500 Grenå