40 dages faste i Malaysia

Den 31. august fejrede Malaysia sin nationaldag. På det tidspunkt havde flere end 90.000 kristne malaysiere fastet og bedt for deres land i 40 dage.Fasten var organiseret af Det Nationale Evangeliske Kristne Fællesskab i Malaysia og fandt sted for fjerde år i træk. Denne gang under temaet „Mit hus skal kaldes et bedehus“ (citat fra bibelen, red.).
Fasten begyndte torsdag den 22. juli og afsluttedes tirsdag den 30. august.
Arrangørerne af fasten vurderer, at den vedvarende forbøn for Malaysia er øget betragteligt som følge af disse årlige fastedage. Man mener også, at genopretningen af Malaysias økonomi efter nedturen i 1997 samt det faktum, at landet har været forskånet for epidemier som SARS og fugleinfluenza, er udtryk for Guds barmhjertighed mod landet. Det succesfyldte politiske lederskifte i landet og den problemfri afvikling af de frie valg i 2004 tilskriver man også Guds godhed.
I flere end 25 byer har man holdt arrangementer i tilknytning til den nationale fasteperiode. Bl.a. bad man i flere kirker non-stop 24 timer i døgnet i løbet af de 40 dage, fasten varede.
De penge, som de kristne har sparet ved ikke at spise noget i 40 dage, har man doneret til velgørende formål.
– jeli