Årets vinder af Gabriel-prisen nu på dvd

Annette K. Olesens prisvinder, Dogme-dramaet Forbrydelser, tilgængelig med godt ekstramaterialeTro og etik er de store temaer i Annette K. Olesens film Forbrydelser, så det var ganske velfortjent, at den i begyndelsen af juni fik den kirkelige filmpris Gabriel.
Historien om den kvindelige fængselspræst, der konfronte-res med en barnemorderske, bliver yderligere problematiseret, da hun får at vide, at der er 5-10 pct. risiko for, at det barn, hun venter, er alvorligt handikappet: Skal hun vælge abort eller ej? Troen og moralen bliver testet…
Historiens temaer fylder også meget i det ekstramate-riale, der findes på dvd’en. Her giver flere af de involverede i øvrigt udtryk for stor respekt for troens verden – tro forstået som tillid, hengivelse (til Gud).
Ellers består ekstramate-rialet af fraklip, som kommenteres af instruktøren (bl.a. en alternativ slutning på filmen), af en dokumentar om filmens tilblivelse og af fire små features, af hvilke den ene handler om troen i Forbrydelser. Det er altsammen med til at berige filmen og gøre dvd’en værd at investere i.
NJV

Forbrydelser
96 min.
(Ekstramateriale på dvd ca. 60 min.)
Zentropa