Business-tur førte til dansk u-landshjælp med IT

Adventisternes Bugema University lidt nord for Kampala fik for et par år siden foræret 300 udtjente computere fra den amerikanske marine. De kunne kun bruges enkeltvis uden netværk eller internetforbindelse. Men en ejer af et IT-firma var med på en Business Club-tur til området sidste år. Han blev inspireret til at gøre noget, og det resulterede i et projekt til 1,2 mio. kr. doneret gennem ADRA kontorer, ADRA Business Club samt en masse mandetimer fra IT-firmaet.
Resultatet er, at mere end 120 computere er opgraderet til nutidig standard. Der blev leveret 40 helt nye PC’ere. Universitetet fik fem helt nye HP-servere, og 450 pc’ere er permanent tilkoblet lokalnetværk og har dermed adgang til internettet, og der er bygget en helt ny bygning uden for Universitetet, som rummer en internetcafe med 20 computere, så lokalbefolkningen også kan nyde godt af projektet, fortæller Bjørn Krøll fra ADRA.
Dagbladet Børsen har omtalt pilotprojektet, og TV Danmark har haft en fotograf dernede.