Et brev – til dig med lavt selvværd

– Man siger, at 8 ud af 10 unge har lavt selvværd. Denne klumme er til dig, der er blandt de 8:

Har alle mennesker lige meget værdi? Du vil nok svare ’ja’, mens du glemmer dig selv og tænker på alle andre. For jeg tror, du synes, nogen er mere værd end dig. Lektie nr. 1: DET ER DE IKKE! Du er lige så meget værd som dem!

Jeg ved godt, det kan lyde simpelt, og det er det ikke. Men det var også svært at lære at gå, cykle, læse og stå op om morgenen. Vi er forskellige som mennesker, og nogle ting er nemmere for nogen end for andre, men al begyndelse er svær, og vi vil ha’ lyst til at gi’ op. Grunden til, at dit selvværd er så lavt, tror jeg er, fordi du ser på andres drømme og andres liv og tænker: ‘Gid jeg var sådan’. Du gør måske en indsats for at blive sådan, men du løber hele tiden panden mod en mur og finder ud af, at du ikke kan. STOP med at leve andres liv, lev dit liv. Det vil stadig være svært, men det vil ikke være spildte kræfter. Det er spildte kræfter, hvis vi søger at være/gøre som de andre for at opnå anerkendelse.

Du bliver nødt til at sige til dig selv, at alle har lige meget værdi, og det inkluderer også DIG. Tør sige til dig selv hver morgen:
Du er værdifuld, du er en unik skabning, hvad har du lyst til at lave i dag, hvad har du lyst til at være og gøre for andre, hvordan kan du som den fantastiske person, du er, være til gavn og glæde for dig selv og de mennesker, som er omkring dig.

Det sidste, jeg vil sige, er, at du højst sandsynligt er et sted, hvor du ofte hører om Jesus. Du hører om, hvad Han kan, og hvad Han døde for, men alligevel, så tør du ikke tage Ham på ordet. Vi siger og synger, at Gud er almægtig og fantastisk, men alligevel bilder vi os ind, at vi godt kan selv. Vi siger og synger, at Gud hører bøn, men alligevel kan vi tænke: Det her er nok for småt, eller jeg har ikke lige tid, eller…
Jesus er Ham den seje, som venter på at blive inviteret med ombord i dit liv, også i de ting, som du har det svært med her. Jesus er den eneste, der hver dag resten af dit liv vil elske dig med præcis den samme kærlighed, og det er lige meget, hvor grim, dum eller fattig du er. Det hjælper ikke noget, at du kun siger det og synger det, du bliver nødt til at tro på det.

SE PÅ DIG SELV – OG DU BLIVER FORTVIVLET
SE PÅ DE ANDRE – OG DU BLIVER FORVIRRET
SE PÅ GUD – OG DU BLIVER FORVANDLET

Gud kan, hvis du giver Ham lov, gøre underværker. Det er ikke en mirakelkur, og det vil stadig være svært, men det vil ikke være spildt, for du er på vejen sammen med Gud. Gud har aldrig lovet dig, at Han vil holde hånden OVER dig, men Han har lovet dig, at Han vil holde hånden UNDER dig, hvis du giver Ham lov.