Kristne i Vietnam opfordrer verden til bøn

Myndighederne i Vietnam vedtog i juni en ny religionslov, som gør livet endnu sværere for landets uregistrerede kirkesamfund, oplyser organisationen Åbne Døre.- Den nye lov vil skabe mange problemer og besværligheder for kirken. Samtidig vil den permanent gøre vores husmenigheder fredløse. Mange paragraffer i den nye religionslov vil også skabe juridisk grundlag for at forfølge kirken og hindre dens aktiviteter, skriver pastor Pham Dinh Nhan, der er leder af husmenighedsbevægelsen Vietnams Evangeliske Fællesskab.
Citatet stammer fra et brev, hvor pastoren opfordrer kristne præster, prædikanter og menighedsmedlemmer verden over til at bede for de kristne i Vietnam.
Af Vietnams ca. 8 mill. kristne tilhører ca. 1,2 mill. evangeliske kirkesamfund. Heraf tilhører 80 procent de uregistrerede kirker, som ventes at blive ramt af den nye religionslov.
– ole