TV er syg med ham

28-årige Torben Søndergaard fra Herning kunne ikke læse, da han forlod skolen.
I dag er han forfatter, helbredelsespræst og har været i tv adskillige gange. Siden Torben Søndergaard den 5. april 1995 for første gang havde en åndelig oplevelse med Jesus, har han været 100 pct. dedikeret til at fortælle andre om, at Jesus kan forvandle og helbrede mennesker.
Torben Søndergaard er ikke en type, som først og fremmest bruger flere år på dialog og samtale, når han skal fortælle om sin tro. Han er fyldt af energi, og det gode budskab om Jesus sprænger sig nærmest vej ud igennem ham.
Således kan man opleve Torben Søndergaard på gågaden i hjembyen Herning, hvor han taler med og beder for vildt fremmede mennesker. Rigtig mange mennesker er blevet helbredt af Jesus efter sådant et møde med Torben Søndergaard.

Let og billigt

– Jeg går på gaden og fortæller om Gud, fordi mennesker har brug for det. Der er et behov for at høre om Gud. I begyndelsen kom jeg heller ikke ret meget rundt for at holde møder, og så er gaden både et effektivt, let og billigt sted at fortælle om Gud. Og når folk først har oplevet, at Gud helbreder dem, så er de modtagelige for at høre mere, forklarer han.
Det er ikke alle de mennesker, som Torben Søndergaard henvender sig til på gaden, som har lyst til at snakke med ham, men han fastholder alligevel, at det er en god måde at fortælle om Gud på.
– Vi har for eksempel lige haft bryllup i vores kirke, og gommen var en mand, som jeg greb fat i en dag nede på gaden og fortalte om Gud. Og han er altså en kristen i dag.
Man kan også møde Torben Søndergaard ved nogle af de mange foredrag, som han holder rundt om i landet. Alle sammen handler om Jesus og troen på ham, og foredragene slutter som regel med, at Søndergaard beder for de tilhørere, som ønsker det.

Tv’s yndling

Danmarks Radio har opdaget, at den 28-årige midtjyde er lidt ud over det sædvanlige. Derfor har han to gange medvirket i tv-programmet 19-direkte. Den ene gang bad han for syge direkte igennem fjernsynet, hvilket resulterede i, at rigtig mange rundt omkring i landet ringede ind til DR og fortalte, at de lige var blevet helbredt ved Torbens bøn. Dette fortalte de om dagen efter i 19-direkte, hvor DR også viste et interview med en af dem, der var blevet helbredt.
Anden gang i 19-direkte bad Torben for en ung mand med benet i gips. Manden havde fået gipsen på dagen før, da han have slået en flis af sin knogle. Efter at have bedt for benet, klippede Torben Søndergaard resolut gipsen af – og manden kunne gå rundt uden krykker og gips, helbredt.
Siden dengang har Torben Søndergaard også medvirket i programmet „Doktor Gud“, som har været vist på både DR1 og DR2, ligesom han har været i TV2’s ungdomsprogram „Rundfunk“.

Kald til tv

Torben Søndergaard er overbevist om, at det er Guds ønske, at han skal være meget på tv. Faktisk betagner han det at være med i tv-udsendelser som et kald fra Gud.
– Jeg fik en profeti fra Gud for to år siden, om at jeg skulle komme på tv uge efter uge for at tale hans ord. Og dengang havde jeg ikke været i fjernsynet én eneste gang. Men jeg tog imod profetien og troede på den, og siden da har jeg med genudsendelser været på tv 16 gange, og jeg ved, at det vil komme til at ske endnu flere gange fremover, fastslår han.
Tirsdag den 7. september var Torben Søndergaard igen på tv. DR havde lavet en 30 minutters udsendelse om den af troen brændende midtjyde. Programmet hed „Syg med Jesus“ og blev vist på DR1.
– Hver gang jeg har været i tv, er det sket på en ny måde. Det har for eksempel været via en arbejdskollega og min hjemmeside, som journalister også læser, oplyser Torben Søndergaard, som udover den guddommelige forklaring også kan se, hvorfor journalisterne synes, han er godt stof.
– Jeg er meget ung, og der er ikke mange i min alder, der rejser rundt og holder foredrag, skriver bøger og har en hjemmeside som min. Desuden får jeg altid ros for, at jeg er afslappet og naturlig, når vi filmer. Tv-folkene siger, at de kan se, at jeg nyder det.
Torben Søndergaard understreger dog så kraftigt, som han overhovedet kan, at han selv mener, at han kun er på tv, fordi det er Guds ønske.

Gud som arbejdsgiver

Forfatterskabet er, ligesom alt andet, Torben Søndergaard gør, drevet af Gud. Indtil nu har han skrevet hæftet „Bedraget“ og bøgerne „Den sunde Lære“ og „Fuldfør Løbet“. Begge bøger er udkommet i år.
– Lige nu er jeg i gang med at skrive endnu en bog, som udkommer til november-december. Den hedder „Livet som Kristen“ og handler om synden, troen og det overnaturlige i den Kristnes liv
– Jeg er sikker på, at Gud ønsker, at jeg skal udtgive tre bøger i år, og jeg ved ikke, om der kommer endnu flere senere.
Det er slet ikke nogen selvfølge, at Torben Søndergaard kan skrive bøger. Da han kom ud af folkeskolen, kunne han ikke læse, og han havde et 03 i diktat og et 05 i skriftlig dansk med sig.
– Men Gud tager ofte det, der ikke er noget og bruger det alligevel, konstaterer han.
Bøgerne er i øvrigt med til sammen med foredragene at give Torben Søndergaard og hans familie en beskeden indtægt. Torben er gift med Lene, som han to børn sammen med. Lene eller Torben Søndergaard har et job med fast indtægt i normal forstand. Torben får en lille løn fra frikirken Jesus Huset, som han er tilknyttet. Resten af pengene tror familien på, at Gud giver dem.

Stikker i hjertet

Sproget i Torben Søndergaards bøger og på hans hjemmeside er ikke renset for bibelske udtryk og vendinger, som almindelige danskere måske ikke er alt for fortrolige med. Og det er en meget bevidst handling fra Søndergaards side.
– Jeg har brugt meget tid på at studere det at forkynde både Bibelen og andre steder, og nu underviser jeg også andre i at forkynde. Jeg tror, at den måde, som jeg forkynder på, er den rigtige, fordi det er Guds ord, som kommer ud. Flere gange har jeg ændret min hjemmeside, fordi Gud har vist mig, at tingene ikke stod på den rigtige måde. Måske er noget af grunden til, at Gud har udvalg mig til at komme på tv, at jeg forkynder på en anden måde end så mange andre.
– Jeg bruger de 10 bud meget, når jeg fortæller om troen på Gud, for man er nødt til at se sig selv som synder, før man kan tage imod Guds tilgivelse. Når jeg fortæller om troen, taler jeg ikke til menneskers forstand, men til deres samvittighed, for det er der, Helligånden arbejder. Jeg diskuterer ikke med folk, men taler Guds Ord til dem, og det stikker dem i hjertet.

Falske omvendelser

– I Det Nye Testamente spørger en ung mand Jesus, hvad han skal gøre for at få evigt liv. Og Jesus begynder ikke med at sige, at den unge mand skal tro på Jesus. I stedet peger han hen på loven og spørger den unge mand: Hvad står der i loven.
– Derfor mener jeg, at det er vigtigt – og rigtigt – at bruge „loven“. Det er let at fylde kirkerne, hvis vi ikke bruger loven, men bare taler om at tro på Jesus. Men da vil kirkerne bare være fyldt af falske omvendelser. Man skal se sig selv som en synder, før man kan vende om og tage imod tilgivelse. Jeg mener ikke, at frelse (det at blive kristen, red.) er en proces, Det er noget, som sker øjeblikkeligt.
– Det kan aldrig være forkert at tale Guds Ord til folk. Ellers skulle vi forbyde folk at læse i Bibelen. Jesus gik ikke på kompromis, men lod den rige unge mand gå, da manden ikke ønskede at lytte til Guds Ord – men Guds Ord arbejdede i ham, da han gik.

Fremover vil det være muligt at opleve Torben Søndergaard flere steder i landet. Allerede nu har han en aftale med nogle kristne i Ringsted om at holde møder der, og han forventer, at han kommer til at rejse mere rundt i landet, end han hidtil har gjort.


Artiklen fortsætter efter annoncen: