Willow Creek klar med nye konferencer i november

Børnearbejdet og menighedens smågrupper er i fokus, når det danske og nordiske Willow Creek-arbejde indbyder til konferencer i Göteborg, Århus og KøbenhavnDen hurtigt voksende Willow Creek Community Church i Chicago lægger foredragsholdere til, når Willow Creek-arbejdet i Danmark og Norden endnu engang suger inspiration til sig fra den amerikanske menighed.

Bill Donahue er arkitekten bag 2700 smågrupper i Willow Church Community Church i Chicago

Det sker første gang den 5.-6. november i Göteborg i Sverige, hvor der gives ny inspiration og nye ideer til kirkernes børnearbejde.
Temaet for konference er „Opgave Skattejagt“, og arrangørerne opfordrer børneledere i kirkeligt børnearbejde til at tage hele ledergruppen med til Sverige.
Arrangørerne har på forhånd høje forventninger til konferencen. Målsætningen er nemlig at klæde lederne på, så mødet i kirkens børneklub fremover bliver den bedste time i barnets uge.

Leder for 3200 børn

Underviser begge dage er Sue Miller, der er leder af Willow Creek Community Church’s børnearbejde „Promiseland.“ Hver uge underviser hun 3200 børn og 1000 frivillige ledere. Med sig bringer hun et team på 13 personer fra menigheden, som også er med på scenen.
Sue Miller præsenterer både konkrete arbejdsredskaber, der kan gøre børnearbejdet bedre, men der er også masser af gode råd om, hvordan man opbygger et stærkt lederteam i børneklubben.

Sue Miller leder Chicago-menighedens børnearbejde, der tæller 3200 børn

Én af de erfaringer som teamet fra Chicago har gjort sig, er, at også børn har brug for et lille nært fællesskab i menigheden. Præcis som mange voksne er med i en cellegruppe eller bibelkreds har børnene brug for en fasttømret gruppe, hvor de bliver set og lagt mærke til.
Hvordan man får sådanne grupper til at fungere er temaet for et af foredragene.
Ud over foredragene bliver der god tid til at udveksle erfaringer med andre nordiske børneledere.
Tilmelding til konferencen foregår gennem Willow Creek Danmark.

De voksnes smågrupper

Allerede den 11. og 13. november er Willow Creek igen på banen med tilbud om to dagsseminarer i henholdsvis København og Århus.
Emnet er denne gang de voksnes smågrupper, og målgruppen er ikke bare menighedsledere, men også ledere og kontaktpersoner i cellegrupper og bibelkredse i alle kirkelige sammenhænge.
Alle mennesker leder efter dybe autentiske relationer, og det behov kan være svært at opfylde i et stort fællesksab.
Bill Donahue, der underviser på begge seminarer kender problematikken fra Willow Creek Community Church, som har i omegnen af 20.000 medlemmer.

Skabt til nærvær

Til gengæld har han opdaget, at menighedens smågrupper er som skabt til at løse opgaven med at skabe helt nære relationer. Derfor gik han sammen med andre ledere i menigheden i gang med at skabe en særlig smågruppestruktur, som i dag tæller 2700 smågrupper med i alt 18.000 medlemmer. Bill Donahue har desuden skrevet flere bøger om emnet.
Seminarerne i Århus og København vil bl.a. sætte fokus på smågruppernes mødeform og betone vigtigheden af at have en leder i gruppen.
Torsdag den 11. november afholdes seminaret i Bethesda i København, og lørdag den 13. kommer turen til pinsekirken i Århus.
Tilmelding foregår gennem Willow Creek Danmark.
Arrangørerne har allerede et opfølgningsseminar på tegnebrættet. Det vil finde sted i løbet af 2005.


Artiklen fortsætter efter annoncen: