Ein Færing!

Løsning fra Løsning – bist du ein Færing? Sognepræst Henrik Højlund fra Løsning har måske løsningen! Kan man løse samfundsbånd til Færøerne? Således spørger sognepræst Henrik Højlund fredag 22/10 i Kristeligt Dagblad under overskriften „Ich bin ein Færing! “Link: http://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/artikel:aid=23129 Der er nok mange, der kunne tænke sig at løse samfundsbånd til Færøerne. Mennesker kan løse sognebånd, så de principielt tilhører et andet sogn – eller en anden præst inden for Folkekirken. Men kan man også løse samfundsbånd? Ja absolut. Åndeligt set kan man sagtens være en færing – og med god grund, skulle jeg hilse at sige. Færinger er overalt i de kirkesamfund, hvor ordet forkyndes både i Danmark, Norge, Island og på Færøerne. Og jeg kan med sikkerhed også tilføje, at de har et ganske anderledes kærligt og menneskeværdigt forhold til andre mennesker og livet, end det officielle EU-familiære Danmark har. Det gælder principielt også angående abort, homoseksualitet og kristendom. Færinger mønstrer 5 gange så mange kirkegængere i forhold til indbyggerantallet, end Danmark gør i gennemsnit. Færinger lever 2 år længere i gennemsnit, end danskere gør. Færinger myrder ikke små børn i flæng. De føder dem normalt og tager sig af dem. Enhver kan blive „ein Færing“ hvor de end bor! At være ein Færing” er at leve Gud nær.

Mogens Tilsted Christensen
Sognepræst
Nordstrømø