Mere i Ulandsbistand!

Det går godt i Danmark, sådan var ordene fra statsminister Anders Fogh Rasmussen i sin åbningstale til folketinget. Dertil føjede han ord til som at renten er lav, vi har stort overskud på de offentlige budgetter, og ikke mindst, at vi betaler meget af på vores udlandsgæld. Alt sammen flotte ord som er korrekte. Men disse smukke ord og tal forstummede, og de sorte skyer væltede ind over denne tale da statsministeren begyndte at tale om Afrika og dette kontinents store problemer. Essensen af Afrika som tese i Statsministerens tale var at vi ikke må lade Afrika i stikken, og se til at dette kontinent bliver fattigere og fattigere. Hvor er det dog dobbeltmoralsk at høre en statsminister rose egne budgetter og i selv samme tale sende nogle søde tanker til verdens fattigste, når vi så konstaterer at regeringen har skåret ned på ulandsbistanden!!! Ulandsbistanden er den støtte til bekæmpelse af nød og elendighed som blandt andet findes i Afrika, og det er netop denne støtte Anders Fogh Rasmussen har gjort mindre. Hvorfor er det, at vi i et utrolig rigt land hvor det går så godt, ikke kan være bedre til at hjælpe verdens fattigste? Når vi skærer ned på denne ulandsbistand kan vi så tale om at det går godt? Det afhænger selvfølgelig af hvilken briller man ser verden med, og hvilken værdier man ligger for dagen. Er det egoisme eller medmenneskelighed?

Peder Tind
Ydunsvej 49
Fredericia
Folketingskandidat for
KD i Vejle Amt