Præst går imod nej-kampagne

Indre Mission har de seneste uger kørt en større annoncekampagne i flere af landets aviser, herunder også Udfordringen.I annoncer opfordres alle, der er imod et vielsesritual for homoseksuelle, til at deltage i en underskriftsindsamling, som til sidst skal afleveres til landets biskopper.
Indre Missions generalsekretær Jens Olesen har tidligere nævnt, at han forventer tusinder af underskrifter, og i det seneste nummer af Indre Missions Tidende kan man læse, at listerne med underskrifter allerede vælter ind.
Og meget tyder på, at underskriftsindsamlingen har fået så stor opmærksomhed, at en enkelt sognepræst har måttet gribe til lommerne og lavet sin egen modkampagne.
– Indre Mission og den kirkelige højrefløjs stemme er blevet så højrøstet, at nogen måtte gøre noget, siger Præstø-præsten Tilde Binger, der for nylig indrykkede en annonce magen til Indre Missions i Kristeligt Dagblad. Eneste forskel er, at overskriften er ændret fra „Nej til ritual“ til „Ja til ritual.“
Indre Missions formand Christian Poulsen tager dog modkampagnen med ophøjet ro.
– Jeg er glad for, at vores underskriftindsamling har vakt så stor opmærksomhed, at man finder det nødvendigt med et modtræk, siger han til Indre Missions Tidende.
Sidste chance for at deltage i Indre Missions kampagne er den 29. oktober.
– ole