Bush ikke nyreligiøs

Fhv. minister og politisk ordfører Frank Jensen (S) sagde på morgen-tv 3. nov., at præsident George W. Bush er nyreligiøs. Godt, han ikke hørte det, siger jeg bare. Nyreligiøsitet er nemlig, af navnet, en fællesbetegnelse for det religiøse supermarkeds lokkende tilbud til os, men har ikke meget med kristendom at gøre. Præsident Bush erklærer sig derimod som genfødt kristen ligesom tidligere præsident Carter gjorde; og det er noget ganske andet.
Dåbsritualet, som også har lydt over Frank Jensens syndige hoved og vore, udtrykker helt klart: „Den almægtige Gud, vor Herre Jesu Kristi Fader, som nu har genfødt dig ved vand og Helligånden og skænket dig syndernes forladelse, han styrke dig med sin nåde til det evige liv“!
Om man er en „genfødt kristen“ afgøres ved tro. Desværre er der skabt forvirring om spørgsmålet. Snedsted-præsten Bent Feldbæk fik en fyreseddel i stedet for en hædersbevisning, fordi han sagde det samme. Det er troen på Gud, der genføder os, og ikke et ritual, som helt automatisk åbner døren til Paradis. Det kan man tro og blive overbevist om; ellers ville Jesus ikke have taget Nikodemus i skole og belært ham om de to slags fødsler. Nej, ikke det med naturmetoden og kejsersnit, men om den kødelige fødsel og den åndelige.
Om den åndelige fødsel gælder bl.a. „den, der ikke bliver født af vand og ånd, kan ikke (se og) komme ind i Guds rige.“
Jeg tror det ville gavne sagen, og skabe klarhed, hvis nu Frank Jensen også betegnede sig selv som en genfødt kristen. Det ville i hvert fald vække opsigt på Christiansborg, men det forbyder Janteloven; man må nemlig ikke tro, man er noget.
Men hvad skal man så gøre, når det nu er troen på Gud, der afgør det for præsidenten i USA… og alle os andre? Det med Paradis.
Forkortet af red.

Knud Hekd-Hansen
Th. Staunings Vej 12
Aalborg SØ