Kamp på liv og død

Med „Fredløs og fri“ har Anette Broberg
Knudsen sat et (foreløbigt?) punktum for
sin fortrinlige og spændende vikingeserieMed „Fredløs og fri“ er vi nået til fjerde og måske sidste bind af „Trællenes ring“, en vikinge-romanserie for børn fra begyndelsen af 800-tallet.
Slavedrengen Toste er blevet fri, han er også blevet kristen, men han lever en ussel tilværelse, og han lever næsten alene i Ribe, hvor han har svært ved at klare sig. Han er stadig sammen med den stumme Hilde, og de har fundet et bosted under nogle gamle både sammen med høvdingesønnen Bue, der på grund af forskellige omstændigheder heller ikke har det for let. De tre børn bliver sammen viklet ind i en række begivenheder, der tvinger dem til at flygte fra Ribe. De står i en kamp for frihed på liv og død. Det er en børneroman med masser af spænding, der fører Toste tilbage til Fader Jakob sammen med Hilde. Her bliver Hilde døbt.
Bue bliver hirdmand hos sin onkel, mens Hilde og Toste slår sig ned i Fader Jakobs hus – her kunne et femte bind udmærket begynde, men sker det?
„Trællenes ring“ er en fortrinlig vikingeserie for børn. Masser af spænding og fri for de eder, man ellers ofte møder i vikingeromaner. Sproget er enkelt, men også med et flot billedsprog ind imellem. Tænk blot på en sætning som: „Han føler sig som et efterårsblad, som vinden blæser hen over marken“.

Anette Broberg Knudsen:
Fredløs og fri
– Trællenes ring 4
144 sider • 119,95 kr.
Lohse