Kristent juleshow giver HCA troen på sig selv

Dette års juleshow i Københavns Kristne KulturCenter handler om, hvordan H.C. Andersen med hjælp fra blandt andet en slikstok genfinder juleglæden og troen på sig selv„Mit højeste ønske var at blive digter, men mening i hele min omgivelse var og blev, at mit talent som digter var ubetydeligt,“ fortæller H.C. Andersen os i indledningen til dette års udgave af juleshowet i Københavns Kristne KulturCenter, hvor vi møder den stakkels digter som dreng.
– Det er Linda Holmberg og Sabina Mathew, der har skrevet manuskriptet ud fra idéen om H.C. Andersen, som har mistet både juleglæden og troen på sig selv, fortæller Andreas Mathew, der har produceret årets juleshow.

Skal stimulere sanser

Historien handler kort fortalt om, hvordan Hans Christians fantasifulde venner på Madam Bunkeflods loft hjælper ham med at finde troen på sig selv igen. I løbet af fortællingen støder man blandt andet på den fortryllende fe, det opmuntrende og kærlige julehjerte, den drillesyge kravlenisse og den macho slikstok.
– Men selvom vi har haft dygtige og professionelle folk inde over, er det vigtigt at huske, at showet kun kan lade sig gøre på grund af et fantastisk frivilligt engagement, siger Andreas Mathew og fortsætter:
– Det, vi gerne vil med juleshowet i år, er at skabe en helhed af oplevelser, hvor alle sanserne stimuleres. Det er noget af det, vi arbejder med i øjeblikket, og det bliver en af nyskabelserne i forhold til tidligere år. En anden nyskabelse er, at showet vil kunne opleves to weekender i træk. Allerede sidste år var interessen så stor, at det kunne have trukket fulde huse i en weekend til, og jeg tror, det vil være det samme i år, vurderer han.

Mikser mange genrer

Juleshowet er som de foregående år en blanding af musical, teater og koncert, og med musik i så forskellige genrer som klassisk, gospel og hip hop er der gjort et ihærdigt forsøg på at tilfredsstille et meget forskelligartet publikum.
Selve repertoiret byder på kendte julesange som „Let Me Sing of Christmas“, „O Come All Ye Faithful“, „Julen har englelyd“, „Julebal i nisseland“ og „Når du ser et stjerneskud“.
Udover en række solister og skuespillere medvirker også en musikalsk børnegruppe og Copenhagen Community Gospel Choir, og på instruktørsiden finder man blandt andre Mikala Bjarnov Lage, der tidligere har koreograferet cirkusrevyerne og musicalen „Atlantis“.
Arrangør af showet er kulturforeningen „Lygten“.
– jeli