Royal biks åbner i Odense

Lørdag den 4. december åbner Kongens Butik i Odense – både med en internetshop og med en fysisk forretning på en af byens gågader, Kongensgade. Bag butikken og disken står ægteparret Helle og Karsten Poulsen, og deres formål er at drive en såkaldt bred kristen butik på Fyn. Det vil sige, at de vil sælge varer, som målretter sig mod hele det danske kirkebillede og ikke kun mod et bestemt kirkesamfund eller en bestemt teologisk retning. Selv kommer parret i frikirken Odense Vækkelses Center.
– Idéen opstod, da vi var på Family Camp i Aalbæk i sommer. På campen havde Jesusbutikken fra Herning en stand, hvor de solgte alle mulige forskellige ting, og en morgen, siger Heller pludselig: „Det er egentlig for dårligt, at man ikke kan købe alle de ting på Fyn“. Og så var idéen født, fortæller Karsten.
I butikken kan man købe bøger, tøj, cd’er, smykker, gaveartikler og film, men sortimentet vil løbende blive tilpasset efterspørgslen. Kongens Butik vil have åbent dagligt i samme tidsrum, som mange af de øvrige gågadebutikker i Odense. Til hverdag er det Karsten, som vil passe biksen, mens Helle er på job. Det er meningen, at butikken skal give et overskud, for parret kan ikke leve af Helles indtægt alene.
– Vi er ikke et sekund i tvivl om, at butikken er Guds plan for os. Vi kan godt se, at det er vanvittigt, men jo mere vi har prøvet at slå idéen ihjel, des stærkere er den blevet hos os. Vi har været nødt til blot at smække hælene sammen og sige „javel“, selv om vi træder ud, hvor vi ikke kan bunde, siger Karsten.
– jeli