Unge ber mere end de læser

Unge beder langt oftere, end de læser i Bibelen. Det er resultatet af en undersøgelse, som Indre Missions Ungdom (IMU) har gennemført i efteråret. Blandt de 669 unge, der har deltaget i undersøgelsen ber 83 procent til Gud hver dag, mens kun 41 procent læser i Bibelen hver dag. Desuden svarer 57 procent, at de opfatter bønnen som et privilegium, det oplever kun 29 procent i forhold til at læse i Bibelen. Godt 13 procent af de unge oplever bibellæsningen som en pligt.
Til gengæld benytter over halvdelen af de unge en bibellæseplan som hjælp til læsningen.
IMU har i efteråret kørt et bibellæsningsprojekt for at hjælpe de unge i gang med læsningen. Ikke for at fortælle de unge, at det er vigtigt at læse i Bibelen, for det ved de godt. Projektet skal i stedet give de unge konkret praktisk hjælp til at prioritere bibelbrug i det daglige, siger to ungdomskonsulenter, der står bag undersøgelsen til IMT.
– ole