2800 til lederkonference

Pastorer og prædikanter fra hele Tanzania samlet til Egon Falks New Life Outreach Fire Conference i Arusha
TANZANIA: Hvert år afholder New Life Outreach i Arusha en stor konference i december måned. Konferencen samler pastorer og prædikanter fra hele Tanzania og fra nabolandene.

Egon Falk foran nogle af de flere end 2800 deltagere på New Life Outreach Fire Conference

– Konferencens formål er at inspirere og opmuntre pastorer og prædikanter i deres arbejde. Årligt samler denne konference mange mennesker, og i år havde vi 2800 overnattende gæster foruden alle de, som bor i Arusha-området og som kører hjem hver aften, fortæller Hanne og Egon Falk fra New Life Outreach i et nyhedsbrev.

Det sydede og kogte

Hver dag var der undervisningsseminarer både formiddag og eftermiddag, og stolene i mødehallen var fyldte med åndeligt sultne præster, som ivrigt og opmærksomt fulgte med i undervisningen.
– Helligåndens nærvær var mærkbar på en speciel måde, og mennesker blev mødt af Guds kraft, tændt i brand på ny og opmuntret og styrket i deres tjeneste. Det var et gribende syn at se, når hele salen kogte og sydede af bedende mennesker, som rakte deres arme imod himlen i længsel og tilbedelse efter mere af Jesus, siger Egon Falk.
Pastor Sam Carr og evangelist Jeff Spring fra USA var iblandt talerne, og desuden var der også besøg af Kirsten og Frede Rasmussen fra Danmark (præstepar i Pinsekirken i Århus, red.).
– Kirsten og Fredes besøg var til stor glæde og inspiration for os og for de afrikanske pastorer og prædikanter, og vi nød alle godt af deres gode og inspirerende undervisning, oplyser Falk-parret.

Gav tøj, ure og biler

– Under konferencen var der mange mennesker, som oplevede specielle ting med Herren, men det, som for altid vil stå indprentet i vores hukommelse, vil være lørdag eftermiddag, hvor jeg underviste om tiende og offergaver, fortæller Egon.
– Dette udløste en spontanitet i forsamlingen, og folk begyndte at komme frem til platformen og lægge ting der, og det stod på i halvanden time, og til sidst var der en mægtig bunke af alt muligt.
Pastor Frede Rasmussen, Pinsekirken Århus skrev efterfølgende til bestyrelsen for New Life Outreach:
„På min nethinde sidder mødet lørdag eftermiddag fastbrændt. Her blev der blandt alle konferencedeltagerne optaget et offer, så man kan få færdiggjort konferencebyggeriet. Der blev forløst en offervilje, jeg aldrig har set magen til.
Tårerne løb ned af vores kinder, da vi så, hvordan deltagere, der lever i daglig fattigdom, gav, ikke blot penge, men deres sko, skjorter, dokumentmapper, slips, trøjer, tørklæder, kuglepenne, ure og meget andet.
Højdepunktet var, da en af vores tolke efter en lang, indre kamp kom og afleverede sine bilnøgler. Han var en af de meget få privilegerede tanza-nianere, der var velsignet med en gammel bil, som herude stadig har en vis værdi.
Denne bil gav han til byggeriet, da der kom et profetisk ord nede fra salen om, at det var Herren, der talte til ham om at give bilen som en udsæd. Egon fortalte senere, at han allerede da havde oplevet, at Herren havde rørt ved hans hjerte og sagt, at han skulle give en af sine to biler til byggeriet.
Selv om jeg som dansker på ingen måde er velhavende, følte jeg mig skamfuld både på mine, men sandelig nok så meget på mit folks vegne over den sparsommelighedsånd, vi udviser i Danmark. Jeg taler ud af mere end 35 års erfaring som kirkeleder i bevidstheden om, hvor mange mennesker der i de fleste forsamlinger end ikke giver tiende til Herren, men har alle mulige undskyldninger for deres manglende offervillighed.“

Det, som skete den lørdag eftermiddag, føltes som et mirakel, og midler til at færdiggøre byggeriet blev forløst. Det gjorde et enormt indtryk på alle. Vores hjerter er fyldt med TAK til Jesus for dette og for hans kærlighed og godhed, slutter Egon Falk.