96.000 kr. til stråleramte børn i Ukraine

30 ukrainske børn kommer på en måneds rekreativ sommerlejr i DanmarkForeningen Børn i Ukraine har modtaget en check på 96.000 kr. fra Jubilæumsfonden til en sommerlejr for stråleramte Tjernobylbørn.

Næstformand i Jubilæumsfonden, Ole Reinholdt (th), overrakte en check på 96.000 kr. til Jan Grejsen fra Børn i Ukraine

Til sommer arrangerer foreningen nemlig for syvende år i træk en lejr for ukrainske børn, som lider under eftervirkningerne fra ulykken på atomkraftværket i Tjernobyl i 1986.
I alt 30 børn i alderen 9-13 år skal tilbringe juli måned i Danmark for at få deres immunforsvar bygget op og for at tage nogle kilo på. Ifølge Jan Grejsen fra Børn i Ukraine bor børnene i områder, som stadig er radioaktivt forurenede, hvilket har givet dem et svagt immunforsvar. Derfor har de brug for at komme væk fra området og få sunde og nærende fødevarer. Sidste år tog nogle af børnene hele seks kilo på under opholdet i Danmark. En måned her i landet er nok til, at immunforsvaret kommer helt i top, så børnene derhjemme ikke er så modtagelige for sygdomme.
Budgettet for den utraditionelle sommerlejr er på 250.000 kr. – derudover modtager man en række sponserede produkter til lejren. Sidste år gav Arla for eksempel ost og mælk til Tjernobylbørnene, og i år får børnene nyt tøj med hjem til sig selv og deres forældre.
– jeli