Flot kunstbog med bibelhistorie

Som „billedbibel“ er 50 Klassiske Bibelhistorier alle pengene værd50 Klassiske Bibelhistorier er en meget flot bog og en fryd at kikke i (hvis man kan lide at se på billedkunst) – ingen tvivl om det, men …
Bogen genfortæller 49 af de mest kendte historier fra Gammel Testamente plus en enkelt fra de apokryfiske Makkabæer-bøger. Til hver historie er der ud over et rigt billedmateriale forklaringer til specielle begreber og fænomener samt faktasider med omtale af kildemateriale og anbefalinger af bøger (herunder romaner), musik, film og billedkunst – alt sammen med relation til historien.
Bogen er oversat fra tysk, og at det oprindelig er en tysk bog, bliver man snart klar over, specielt når man ser på, hvad den anbefaler, for her er der adskillige tysksprogede bøger. Man har fra forlagets side ikke gjort meget for at gøre den mere aktuel og vedkommende for danske læsere, og det havde den egentlig fortjent. Eksempelvis henviser man til Gads Bibelleksikon og ikke Lohses – og hvad havde under „Værd at læse“ været mere oplagt end at nævne Poul Hoff-manns bibelhistoriske romaner, der er et af de væsentligste bidrag overhovedet til genren.
Det er dog ganske symptomatisk for den ellers interessante bog, eftersom dens læsning af Bibelen åbenlyst er baseret på den historisk-kritiske tilgang.
Der er således god grund til at være kritisk og selektiv, når man læser 50 Klassiske Bibelhistorier og ser på, hvad den anbefaler af litteratur og kunst. Men for den billedkunstinteresserede er den som en billedbibel absolut pengene værd.
NJV

Christian Eckl:
50 Klassiske Bibelhistorier
271 sider • 229 kr.
Aschehoug