I denne søde juletid…

I denne søde juletid man må sig ret fornøje. Ak ja! Men ikke alle er så fornøjede.
De mange enlige og fraskilte, hvor julen er særlig pinefuld fordi man overalt mærker glæden hos dem, der har nogen at dele julen med.
Også godheden blomstrer op til jul. Men hvorfor skal denne dejlige godhed begrænses til nogle få dage – den kunne jo være der hele året, til glæde for alle der har brug for lidt godhed. De hjemløse, de psykisk syge og misrøgtede børn.
Vi fejrer Jesu fødselsdag, ham vi forbinder med den højste form for godhed. Men hos mange er Jesus pakket ind i en mølpose, der bliver taget ud og støvet af nogle få dage om året. I stedet glemmer vi fødsellaren, til fordel for gaver hvor vi glæder hinanden, og det er da i orden, men julen er jo i den grad en tid, hvor forretninger og fabrikker bygger hele deres eksistens på en vellykket julehandel!
Lad os da prøve at huske hvorfor vi fejrer Jesu fødselsdag og påske og pinse, så hvorfor gør vi da ikke hver dag til en fest, hvor vi tænker på det håb Jesus gav os.
Da han efter opstandelsen fra de døde, gav os håbet om, at lige som Han havde besejret døden fordi Han ville , at der hvor Han gik hen der skulle vi være sammen med Ham i en tilværelse, hvor synd, død og sygdom ikke eksisterer, og da ville få den sande juleglæde at mærke.

Helge Hansen
Guldagervej 153
4640 Fakse