Israelere og palæstinensere inviterer sammen julepilgrimme

JERUSALEM: For første gang i fem år samarbejder Israel og det palæstinensiske selvstyre om at lokke strømme af kristne turistpilgrimme til det hellige land i juleferien. Begge turistministre har meddelt, at det er deres mål at garantere en let adgang for besøgende mellem Jerusalem og Betlehem ved at gøre sikkerhedstjekkene mere enkle. De to ministre mødtes i november for at planlægge en fælles juleferiestrategi, og det var det første møde mellem dem siden den nuværende intifada brød ud i 2000, oplyser nyhedsbureauet AP.
Før tiltrak julehøjtiden i Israel titusinder af kristne turister, men i de senere år har urolighederne i landet skræmt pilgrimmene væk. Det ser dog ud til, at det i år er lykkedes de to turistministerier at komme igennem med deres budskab, for antallet af turister i Israel denne jul er højere end de senere år.
– Vi siger til alle, at det nu er lettere at komme til Det Hellige Land, erklærede den palæstinensiske turistminister, Mitri Abu Aitah på novembermødet med sin israelske kollega, Gideon Ezra. Han forventede, at det fælles turistfodslag mellem Israel og palæstinenserne ville få betydning for turismen.
– Jeg tror, at dette møde vil få mange mennesker til at besøge Det Hellige Land, sagde han.
– jeli