Kristen jul præsenteres på arabisksproget tv-station

Den arabisksprogede, kristne tv-station SAT-7 har haft travlt i studierne i Ægypten og Libanon den seneste tid, hvor man har optaget en række jule- og nytårsprogrammer.

I år oplever hundredtusinder arabiske børn beretningen om den kristne jul gennem tv-stationen SAT-7’s populære børneprogram As Sanabel. Foto: SAT-7

Blandt andet har man lavet flere end 20 musikvideoer samt juleudgaver af programmerne Sallou Manna (Bed Med Os) og Ghenwa Kelma (Sang og Ord). Derudover sender SAT-7 i julen nogle julerelaterede undervisningsprogrammer – blandt andet et program, som fokuserer på, hvordan mange bibelske profetier blev opfyldt ved Jesu fødsel.
SAT-7 blev oprettet i 1995 med det formål at hjælpe kristne i arabiske lande med inspirations- og undervisningsprogrammer. De fleste af udsendelserne produceres af mellemøstlige kristne, som er meget opmærksomme på, at hvert eneste program skal passe ind i den lokale kultur.
Normalt er det forbundet med store vanskeligeeder at forkynde den kristne tro i muslimsk dominerede områder, men SAT-7 sender via satellit og udnytter derved det faktum, at omkring 115 millioner arabere i Mellemøsten og Nordafrika har adgang til at se satellit-tv. Det svarer til 38 procent af befolkningen i området – i nogle lande er det endda 90 procent af husstandene, som kan se tv via satellit.
SAT-7 begynder i øvrigt hver dags udsendelser med oplæsning fra Bibelen og slutter med programmt Who Is Jesus to Me, hvor en mellemøstlig eller en nordafrikansk kristen fortæller om sin tro.
– jeli