Vækkelse skaber skarp forfølgelse

Dansk Europamissions samarbejdspartner Dr. Jeff Hammond oplever vækkelse og forfølgelse på nærmeste hold i IndonesienI verdens folkerigeste muslimske nation, Indonesien, bliver der flere og flere kristne. De forfølges voldsomt af ekstremistiske muslimer, men det virker næsten som om, at modstanden mod de kristne er benzin på kristentroens vækstbål.

Flygtninge fra landsbyen Lata-lata, hvis landsby blev brændt ned. 126 mennesker har måttet bo under samme tag i et år. Regeringen vil ikke hjælpe dem, fordi de ikke er muslimer

Organisationen Dansk Europamission samarbejder med indonesiske Dr. Jeff Hammond, og han oplever begivenhederne på nærmeste hold:
– I vores kirke alene har vi set over 1500 nye konvertitter i år. Gennem de sidste seks år er vi vokset fra 3000 til 15.000 troende. Andre kirker vokser også stærkt, og mange muslimer og buddhister og hinduer er begyndt at lære Jesus Kristus at kende, oplyser han.
Visionen i Hammonds kirke er, at halvdelen af indbyggerne i landets hovedstad, Jakarta, i 2010 vil være kristne, og at der i år 2020 ikke vil være en eneste landsby tilbage i Indonesien, hvor man ikke har fået fortalt om troen på Jesus.
– Vi glæder os over fortsat fremgang og har planer om at foretage yderligere indgreb ind i denne nation, så forvent at høre store ting med hensyn til, hvad Gud gør i Indonesien i 2005, opfordrer Jeff Hammond.

Trækker et blodspor

De mange nye konvertitter trækker bogstavelig talt et blodspor efter sig, for de er en alvorlig torn i øjet på ekstreme muslimer. For nylig sprængte jihad-terrorister en bus i luften i byen Poso, og seks kristne døde, og adskillige andre blev alvorligt sårede.
Jeff Hammond har mistet flere medarbejdere som følge af muslimers angreb.
– For fire år siden blev en af mine unge medarbejdere dræbt. Han sad og bad med sin far bagest i en kirke, da de blev angrebet og halshugget, fordi de nægtede at forlade den kristne tro. Og for to år siden døde to andre medarbejdere i en bombeeksplosion, da de var på vej til Poso for at hjælpe med til at genopbygge huse til flygtninge, som var blevet brændt ned af jihad-hæren, fortæller han.

50.000 kristne på flugt

Det er også kun et par uger siden, at jihad-folk satte ild til 21 kristne landsbyer, og syv personer omkom. En af landsbyledernes afhuggede hoved blev anbragt i en plasticpose og smidt i nærheden af den lokale politistation.
Historien er den samme mange steder i Indonesien. For nylig skød man fra en helikopter på nogle kristne, som indsamlede mad i en have, og dræbte to af dem. I kølvandet på det blev 22 kirker lukket, og 50.000 kristne flygtede ind i junglen. På Vestjava i Bogor-Bandung-området lige uden for Indonesiens hovedstad Jakarta er over 50 kirker enten blevet ødelagt eller lukket i år.

Bygger ny landsby

I 2000 blev landsbyen Lata-lata på Nordmolukkerne angrebet. Præsten og fire ældste blev henrettet, og omkring 70 af landsbyens beboere blev dræbt. Over 1500 landsbybeboere blev endvidere taget til fange og tvunget til at omvende sig. Deres kønsdele blev lemlæstede, og de blev omskåret. De blev holdt fanget af al-Qaeda-trænede terrorister i over to år. Men efterhånden blev de alle reddet. Den sidste blev reddet i begyndelsen af i år.
– Desværre kan de aldrig vende tilbage til deres egen ø eller tage tilbage til deres egen landsby, så vi bygger nu en ny landsby til dem med over 300 huse, en skole til små og større børn, en kirke, veje, et landsby-administrationskontor og en boldbane, fortæller Jeff Hammond.
– Vi forsyner landmænd, fiskere og håndværkere med redskaber til deres erhverv, så disse kristne kan få en ny start i livet. Vi har allerede samlet pengemidler til jorden, som vi skal bygge landsbyen, kirken og skolen på, og vi har penge nok til 200 huse, siger han, inden han efterlyser økonomisk hjælp.
– Hvad vi har brug for nu, er 300 faddere, som vil adoptere en familie, så de kan komme på fode igen. Det skal ske ved at bidrage til at få dem tilbage på arbejdsmarkedet og ved at forsyne dem med fødevarer, indtil de kan klare sig selv. Det vil give dem den økonomiske frihed til at få deres egen husførelse, tjene til deres eget levebrød og ikke længere skulle have brug for økonomisk hjælp, fastslår han.
– jeli