Luthersk Missions Unge får erstatning i tipssag

Revisor skal betale 785.000 kroner i erstatning for at sige god for mangelfuld registrering af medlemmerLuthersk Missions Ungdom (LMU) trak sig for nylig sejrrigt ud af en langvarig erstatningssag. Resultatet blev en tidlig julegave på 785.000 kroner.

Landsungdomssekretær Peter Techow er glad for sagens udfald, men det retter langt fra op på tabet af tilskuddet

Sagen drejer sig om de såkaldte tipsmidler, som hvert år uddeles af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). I 2002 mistede LMU et tipstilskud på cirka 1,4 millioner kroner, fordi foreningens medlemsregistrering ikke var foregået på „betryggende vis.“
Ud over det mistede tilskud skulle LMU betale et tilskud på små 675.000 kroner tilbage for årene 1997-2001.

Revisor skal betale

Med den netop afsluttede sag placeres ansvaret for medlemsregistreringen ikke længere hos LMU, men hos foreningens tidligere revisor, som havde ført kontrol med og sagt god for den måde, medlemmerne blev registreret på. DUF indbragte revisorfirmaet for Disciplinærnævnet for Revisorer. Her blev der indgået et forlig, der betyder, at revisorfirmaet skal betale LMU’s restgæld til DUF på næsten 540.000 kroner. Og et beløb på små 250.000 kroner direkte til LMU.
LMU’s landsungdomssekretær Peter Techow er glad for forliget, men det ændrer ikke ved, at LMU stadig mangler penge.
– Der er jo tale om, at vi har mistet et ret stort beløb i tilskud. Men vi er glade for erstatningen, siger han til Avisen Tro & Mission.
– ole