Sikken voldsom trængsel og alarm

Tænk, at jeg har fået æren af at skrive den første klumme i julemåneden. Så skal man jo skrive noget dybsindigt om julen, som ikke er skrevet før. Det kan godt blive svært. Så vær forberedt på, at det er skrevet, sunget, hørt og spist før.Jeg har købt de tre første julegaver i november. Det er jeg ret stolt af. Det bedste ville være, om alle gaver var overståede inden december, synes jeg. Så er der også mere tid til at nyde julemåneden uden trængsel og alarm.
Jeg så et par folk på juleindkøb i fjernsynet, som sagde præcis det samme. Så det var vist ikke så genialt fundet på alligevel… men jeg tvivler på, om det egentlig er gaverne, der gør december travl. Hvis man ved, hvad man skal købe, tager det knapt så lang tid at købe dem. Et godt råd er at tænke sig om inden og dernæst gå målrettet ind i den udvalgte forretning, som forhandler den udvalgte gave.

Vi skal også huske at hygge os, og det kan nemt blive stressende, for hvornår skal vi få tid til det? Måske er der en eksamen, der skal bestås, eller også skal man virkelig til at hænge i for at bestå den i januar.
Jeg blev for nyligt spurgt af én, hvad det bedste i livet var. Han havde en mikrofon med, så det skulle helst være et intelligent svar! Hvis man har gået i søndagsskole (som jeg har), så kunne svaret nemt være: At kende Gud.
Det er svaret, der hurtigt kommer ud, hvis automatpiloten er slået til. Men jeg tænkte, at det bedste ved livet måtte være „tid.“ Jeg svarede lidt hurtigt, men bagefter er jeg blevet enig med mig selv om, at svaret var sandt. Hvis ikke man har tid, så er der meget af det gode ved livet, man ikke kender. Og der er også meget ved julen, som man ikke oplever.

De sidste par måneder har jeg ikke haft særligt travlt. Det har virkelig passet mig godt. Jeg har haft tid til at tænke og gå rundt og lave ingenting. Det lyder nærmest som en forbrydelse, men så er det en af dem, forbryderen er sluppet godt fra. Det er sundt, at der er forskellige tider i vores liv. Både travle og mere afslappede. Så kan man lade op til næste omgang. Julen er tit travl, og sådan er det nok. Måske er det i virkeligheden en illusion, at al hygge og alle familiereunions skal foregå på en måned. Tænk, hvis man kunne brede det gode ved julen ud over flere måneder. Og lade trængslen og alarmen holde sin råben og skrigen inden for december.