Broder Bruno besøger Danmark

Munken Broder Bruno fra det økumeniske kloster Taizé i Frankrig besøger i næste uge Viborg, Århus, Odense og København, hvor han blandt andet vil lede en række af særlige Taizé-andagter.
Danmarksbesøget begynder tordag den 3. februar på det nye pilgrimscenter i Viborg, hvor Broder Bruno vil fortælle om at være en moderne pilgrim og om at være brødre og søstre i verden i dag.
Derefter går turen til Vestervang Kirke, hvor dagen fortsætter med Taizé-andagter, Taizé-sang og mulighed for at stille spørgsmål til Broder Bruno.
Fredag gentages store dele af programmet i Odense Domkirke, lørdag går turen til Århus, og søndag afsluttes besøget i Købehavns Domkirke.
Bag arrangementerne står en bred skare af kirker og foreninger – blandt andre flere folkekirker, Den Katolske Kirke, BaptistKirken, Pinsekirken og Økumenisk Ungdom.
Hvert år besøger hundredvis af danskere klostret i Frankrig og vender inspirerede hjem. Og mange spørger efterfølgende, hvordan de kan tage noget af det, de oplevede i Taizé med hjem til Danmark. Derfor har vi inviteret et lille stykke af Taizé, nemlig Broder Bruno til Danmark, forklarer Sarah Ziethen fra Økumenisk Ungdom.
– ole